Skogelskapet på Friluftslivets dag på Sognsvann

Markas kuleste plankehytte og skogens betydning på Friluftlivets dag

For 23. gang arrangerte Norsk Friluftsliv Friluftslivets dag på Sognsvann.  2015 er Friluftslivets år og over 15 000 store og små hadde funnet veien til Sognsvann denne strålende høstdagen søndag 6. september. Den nasjonale kampanjen "Ta en natt i naturen" ble gjennomført dagen før og mange av deltakerne denne dagen hadde sovet ute i marka og fortsatte på Sognsvann.

 

En rekke lag og organisasjoner sørget for motiverende og spennende friluftsopplevelser for de fremmøtte. Alle aktivitetene var gratis for publikum.

 

En av de mest populære aktivitetene var Skogselskapets plankehytte. Der fikk  små og store barn være med på å bygge en plankehytte som strakk seg over to etasjer, med flere rom, terrasser, vinduer, dører og enkle møbler. Det var lang kø fra arrangementet åpnet kl. 10 og frem til etter avslutning kl. 15.00. For å få noe forgang i køen ble det tidlig innført rasjonering på spiker - kun tre per person, men fremdeles var det mange som helst ville snekre hele dagen. Ikke overraskende, man allikevel interessant for Skogselskapets medarbeidere var det nok en gang flere tilfeller av barn og unge som aldri hadde fått mulighet til å snekre tidligere og foreldre som var minst like aktive snekkere som barna.

 

Skogselskapet snakket om skogens mangesidige betydning og delte ut skogplanter, ca 500 glass Markavann og noen hundre kopper Skogskaffe. Skogselskapets store og små medhjelpere var veldig fornøyd med 

 

 

Spennende produkter i vår nettbutikk »

Bli medlem i Skogselskapet

Du kan enkelt bli medlem i Skogselskapet

Nyhetsbrev

siste nytt fra Skogselskapet