Ordføreren holder tale for dagen

Skoleskogdag på Sønsterud for 6.klassinger i Åsnes og Våler.

Mandag 21.09 på Verdens Fredsdag arrangerte Skogselskapet i Hedmark den tradisjonelle skoleskogdagen for alle 6. klassingene i Åsnes- og Våler kommune. 130 ivrige elever møtte opp fra morgenen av, og selv om været ikke viste seg fra sin beste side, var det ingen sure miner å spore.

Etter en felles informasjonsrunde ved oppmøte, ble elevene delt opp i grupper på 10-12 stk, for så å gjennomføre en rundløype på 11 poster. De fikk blant annet informasjon om skogbruket i de to store skogkommunene, bygging av Da-Vinci bru, trelagsbestemmelse, skogens betydning i klimasammenheng og luftgeværskyting. Den posten som elevene allikevel fikk den største a-ha opplevelsen på, var posten som viste hvilke produkter vi kan framstille av massevirke. Elevene syntes det var veldig rart at vaniljesmaken som er i vanlig iskrem, vanilin, er framstilt av granslip.

Det ble tid til en god lunsj med suppe fra kjøkkenet på Sønsterud, før vi fikk celebert besøk av ordføreren i Åsnes, Ørjan Bue. Han er en skogbruksinteressert mann, og han holdt en tale for dagen der han fikk fram viktigheten av å plante skog i klimasammenheng, og pekte på forskjellen mellom skogbruket her i Norge, og den avskogingen vi ser skjer med regnskogene på kloden. Han oppfordret ungene til å delta som bøssebærere på årets TV-aksjon som nettopp går til Regnskogfondet og deres arbeid med å bevare regnskogene.

Elevene fikk etter dette utdelt granplanter av Skogselskapet, og til sammen satte vi ut 500 granplanter på et hogstfelt. Elevene syntes det var stor stas å få plante sitt eget tre, og enkelte ivrige sjeler satte ut nærmere 50 stk. hver.

 

En stor takk til Landbrukskontoret i Åsnes og Våler ved Ole Jørgen Gjems og Per Ove Væråmoen for deres bidrag på denne dagen. Elevene ved VG2 på Sønsterud gjorde en kjempejobb ved å veilede elevene på de ulike postene, samt at Helene Oudenstad fra Skogkurs som vanlig gjorde en strålende innsats på posten om Skog og Klima.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Skogselskapet i Hedmark

Spennende produkter i vår nettbutikk »

Bli medlem i Skogselskapet

Du kan enkelt bli medlem i Skogselskapet

Nyhetsbrev

siste nytt fra Skogselskapet