To eks landbruksministre på Dyrsku’n to dager før valget. Tilfeldig? Terje Riis-Johansen (t.v.) og Trygve Slagsvold Vedum.

Dyrsku’n 2015

Årets utgave av Dyrsku’n i Seljord var den 149. utgaven i rekken.

I sin opprinnelige form var dette et fesjå der formålet var å premiere gode individer av husdyrrasene for å forbedre dyrenes ytelse og dermed øke produksjonen i jordbruket. Dyrsku’n oppnådde raskt popularitet og trekker i dag til seg publikum fra et stort geografisk område. Med mange besøkende har arrangementet utviklet seg til å bli et mylder av handel med et spekter som spenner fra maskiner og utstyr for landbruket, verktøy, bunader, kniver og klokker, til de mest usmakelige suvenirer og ubrukeligheter. Og det er fremdeles bedømming av husdyr.

 

Og slik har det fortsatt. Publikum får det publikum vil ha. I år var det 80 000 besøkende innenfor portene.

 

Midt i et mylder av handel og tivoli finnes det en ikke-kommersiell sone kalt ”Telemarkskogen”. Her kan folk sette seg ned ved bålpanna og nyte en kopp nykokt kaffe i fred og ro og slå av en prat med kjente og ukjente. Dette er et kontaktpunkt hvor det er viktig for Skogselskapet å snakke med folk om skog og skogkultur, og ikke minst for skogeiere å treffe folk fra AT Skog. Og når elevene fra Søve ruset motorsagene for tevling strømmet det på med folk for å følge med på motorsagstafettene. Telemarkskogen er et samarbeid mellom Skogselskapet i Telemark, Skogselskapet i Agder, AT Skog, Nome videregående skole på Søve, Telemark Jeger- og Fiskerforening og Bioenergiprosjektet.

 

 

Spennende produkter i vår nettbutikk »

Bli medlem i Skogselskapet

Du kan enkelt bli medlem i Skogselskapet

Nyhetsbrev

siste nytt fra Skogselskapet