Østlandsk lærerstevne 2015

 

30. og 31. oktober var det igjen duket for det tradisjonsrike Østlandsk Lærerstevne. Stevnet ble første gang arrangert i 1931 og kunne dermed feire 80-årsjubileum i år. Det har vært en viss utvikling: Stevnet samlet i 1931 650 deltagere, mens det de senere år har vært ca 8000 besøkende innom på kurs og utstilling. Stevnet er lokalisert til Høgskolen i Oslo og Akershus sine lokaler i Pilestredet i Oslo.

 

Skogselskapet har i mange år samarbeidet med Norsk Skogmuseum om en felles stand i utstillingslokalene der vi har presentert våre aktivitetstilbud for skolepersonell, barnehageansatte og andre interesserte. Mange kjenner både Skogselskapet og Skogmuseet fra før, men det er også en rekke nye interesserte mennesker som blir oppmuntret til å ta skogen inn i undervisningen.

 

Som en del av lærerstevnet arrangerte Skogkurs et kurs som samlet nærmere 200 lærere, noe vi må si oss meget godt fornøyd med. Det er viktig å formidle skogens betydning som undervisningsarena for lærerne.

 

Tidligere år har forlagsbransjen vært tungt til stede begge stevnedagene, men de har de siste årene kun vært til stede den første dagen av utstillingen som er en fredag. Dette reduserer naturlig nok tilstrømmingen av publikum til utstillingen, men gir samtidig bedre muligheter for kontakt med folk når det er færre som konkurrerer om oppmerksomheten. Østlandsk Lærerstevne er fremdeles en viktig arena for oss for å komme i kontakt med skoleverket og formidle de mange mulighetene skogen gir i undervisningen.

Spennende produkter i vår nettbutikk »

Bli medlem i Skogselskapet

Du kan enkelt bli medlem i Skogselskapet

Nyhetsbrev

siste nytt fra Skogselskapet