Foto: Snorre Synnestvedt

Året som gikk – 2015 i Oslo og Akershus

For Skogselskapet i Oslo og Akershus har 2015 vært nok et år fylt med mange aktiviteter og mye informasjonsarbeid om skogens mangesidige betydning. Her følger en kort oppsummering av det viktigste vi har drevet med.

Skoleskogdager
I 2015 har vi vært ute med hele 60 skoler – med til sammen 3191 barn og 227 voksne. Vi setter stor pris på den store etterspørselen fra skolene og at mange melder seg på år etter år. Det er også ekstra gøy når vi får tilbakemeldinger som denne fra Blakstad skole:  ”hei og takk for en flott dag med dere! Vi var veldig fornøyde og formidler dette videre til neste års 6. trinn. Ønsker dere lykke til videre med det viktige arbeidet dere gjør!

 

   

 

Bioenergikurs
Vår erfaring og kunnskap om bioenergi er fortsatt etterspurt. I 2015 har vi hatt 11 kurs spredt over hele landet, med tilsammen 320 deltagere. Kursene arrangeres i samarbeid med Innovasjon Norge.

 

Velg Skog
For skogbrukets rekrutterings- og omdømmeprosjekt har vi deltatt på flere utdanningsmesser, arrangert fotokonkurranse for medlemmer i 4H Akershus og Oslo og samarbeid med Natur vgs om blant annet skolebesøk.

 

  

 

Foredrag og årsmøte 
I juni inviterte vi alle våre medlemmer, samt medlemmer i skogeierområde Romerike Øst, Aurskog skogeierlag og Setskog skogeierlag, til årsmøte, middag og fagforedrag på Aur gjestegård. Det ble et vellykket og interessant møte. De 40 deltagerne fikk høre: 
– om Skog 22, fra Heidi Kielland, Adm.dir. Treindustrien og medlem av strategigruppen Skog 22
– om Stangeskovene, fra skog og tømmer til trelast og byggevarer, fra Erik Toverud, Disponent i Stangeskovene AS
– om kommunens satsing på trebruk og bioenergi i offentlige bygg, fra Stian Sandbekkbråten, Skogbruksansvarlig Aurskog-Høland kommune.

 

Tre om Tre - skolekonkurranse

Skogselskapet har invitert barneskoler til å delta i en plankehytte-konkurranse. Mange barn har fått svinge hammeren og fått smaken på å bygge med tre. Les mer her.

 

  

 

I samarbeid med Det norske Skogselskap og andre har vi vært med på flere store arrangement. Følg linkene for å lese mer.

 

Åpningen av Friluftslivets år 2015

Markadagen 2015

Skogdag på Norsk Folkemuseum

Pensjonistenes Holmenkolldag

Skogbrann-dag Sognsvann

Verdens Kuleste Dag

Skoleskogdager Sognsvann

Seimaden 2015

TV-aksjonen for Regnskogfondet

Zero-konferansen 

Julemarked på Norsk Folkemuseum

 

 

  

Skogselskapet i Oslo og Akershus

Spennende produkter i vår nettbutikk »

Bli medlem i Skogselskapet

Du kan enkelt bli medlem i Skogselskapet

Nyhetsbrev

siste nytt fra Skogselskapet