Det norske Skogselskap årskavalkade 2015

2015 er snart historie og dersom vi ser litt i bakspeilet så kan det trekkes frem noen utvalgte aktiviteter og prosjekter som beskriver utviklingen i Skogselskapet – fra nok et spennende år.

Desember – Skogselskapet deltok med stor stand på årets julemarked på Folkemuseet på Bygdøy. To helger med besøk av over 30.000 mennesker og vår stand fikk svært godt besøk og positive tilbakemeldinger på opplegg og form. Skogens betydning var i sentrum på flere måter.

Deltakelse på erfaringskonferanse for Friluftslivets år 2015 på Oppdal hvor de sentrale aktørene fra friluftsorganisasjonene i Norge var samlet.

 

November – Styremøte og Rådsmøte med fylkesskogselskapene og et utvalg av våre gode samarbeidspartnere. Tema var framtidsutsikter og muligheter for Skogselskapet. Lansering og presentasjon av nyprodusert Skoghåndbok i samarbeid med Norskog på Skogforum på Honne. Stor interesse og respons i hele sektoren for boken.  

 

Oktober – Årets TV-aksjon på NRK ble gjennomført den 18. oktober som en storstilt maratonsending til inntekt for regnskogen og toppet det konstruktive og gode samarbeidet som Skogselskapet har hatt med Regnskogfondet gjennom hele året. Skogselskapet fikk fyldig dekning på sendingen gjennom en lang rekke innslag med vårt hovedarrangement i Skiptvedt i Østfold. Stand og opplegg på Zero-konferansen 2015, helgrilling av elg, utdeling av skogplanter og info om skogens mangesidige betydning. Arrangør av markasamling med skogsbilveier som tema i samarbeid med OOF. Deltakelse på Østlandske Lærerstevne med stand og informasjon om skogens betydning, ca. 8.000 besøkende. Høringer på Stortinget om statsbudsjettet 2016 og satsingen på skog.

 

September – Friluftslivets dag på Sognsvann med ca. 15.000 besøkende, plankehyttebygging, utdeling av skogplanter med klimabudskap. Dyrskun i Telemark med omkring 80.000 besøkende, de lokale fylkessogselskapene deltok på skogtunet.

Skoleskogdager på Sognsvann med nærmere 2.000 skolebarn fordelt over to dager og tilsvarende stor aktivitet med skoleskogdager i resten av landet gjennom året.

 

August – Verdens Kuleste Dag på Akershus Festning i samarbeid med Sparebankstiftelsen. 60.000 besøkende! Skogselskapet stilte med to lavvoer, to helgrillede elg, verdens kuleste plankehytte, utdeling av skogplanter med klimabudskap, markavann og skaukaffe. Fagsamling for ansatte i Skogselskapet. Arendalsuka 2015, Skogselskapet og AT-Skog samarbeidet om stand og informasjon om skogens betydning for det grønne skiftet. Skogbrukstunet på Jakt- og fiskedagene på Elverum med over 30.000 besøkende.

Helgrilling av hjort på 100-årsjubileum for Telemark Skogplanteskole.

 

Juli – Ferietid i Norge, med svært gode vekstvilkår for skogen i form av regn og lite tørke.

 

Juni – Skog og Vann på Norsk Skogmuseum, er et av de største friluftsarrangementene med faglig tilnærming for grunnskolen. Målet er å aktivisere elevene i uteskoleaktiviteter knyttet til skogen og vannet. Over 4.000 elever deltar på dette. Skogskolen i Saggrenda 50 år, jubileum med bla. helgrilling av elg fra Skogselskapet.

 

Mai – Skogbranndagen 2015 på Sognsvann med ca. 8.000 mennesker. Skogselskapet var en sentral samarbeidspart og praktisk tilrettelegger av arrangementet som var et storstilt samarbeidsprosjekt med en rekke involverte aktører. Pensjonistenes Holmenkolldag med helgrilling av elg fra Skogselskapet og flere tusen fremmøtte. Skog og Tre 2015 på Gardermoen, konferansen som har blitt den viktigste møteplassen for sektoren ble gjennomført med stor suksess og arrangeres av NSF og Skogselskapet.

 

April – Planlegging og utvikling av prosjekt Naturstier i Norge, kartlegging, vedlikehold og nyetableringer. Finansiert av Gjensidigestiftelsen. Planlegging av Skogs-EM på Ski i Holmenkollen 2016.

 

Mars – Markadagen 2015 på Skullerudstua i Oslo, et årlig arrangement som arrangeres vekselsvis sommer og vinter med hensikt at de ulike idretts- og friluftsorganisasjonene viser frem ulike lavterskelaktiviteter som kan gjennomføres i skog og natur. Skogdag på Norsk Folkemuseum på Bygdøy i Oslo hvor skogen og produkter fra skogen settes i fokus. Østerdalskonferansen på Elverum med hovedtema Kunnskap gjør skogen ledende i det grønne skiftet.

 

Februar – Planlegging og utvikling av prosjekt TreOmTre-Plankehytte, en konkurranse for skoler hvor Skogselskapet stiller med materialer, verktøy og byggeledelse. Finansiert av Sparebankstiftelsen. Praktisk gjennomføring i hovedsak i barmarksesongen.

 

Januar – Storstilt åpning av Friluftslivets År 2015 av Kronprinsparet med følge. Over 2.000 barn og voksne deltok på åpningen i Tøyenparken i Oslo hvor det var et stort arrangement med ulike aktiviteter fra en rekke friluftsorganisasjoner. Skogselskapet serverte helgrillet elg og budskap om skogens mangesidige betydning til både Kronprinsparet, minister og de øvrige besøkende på arrangementet.

 

Listen ovenfor er ikke ment å være komplett, men kun som en illustrasjon på det mangfoldet av tiltak og aktiviteter som foregår i Skogselskapet i løpet av året. Det er vårt håp at dette kan virke som en inspirasjon for det flotte arbeidet som utføres – og som et bidrag til fortsatt å støtte opp om Skogselskapet og skogens muligheter. Sammen får vi til mye – mange takk for innsatsen og det gode samarbeidet i 2015!

 

Med ønske om en riktig god jul og et godt nytt år!

 

 

 

 

    

Spennende produkter i vår nettbutikk »

Bli medlem i Skogselskapet

Du kan enkelt bli medlem i Skogselskapet

Nyhetsbrev

siste nytt fra Skogselskapet