Nye skogeiere i Buskerud har blitt kurset..

Over 40 nye skogeiere i Buskerud har vært på "Ny skogeier-kurs" med Skogselskapet i Buskerud.

 

Over 40 nye skogeiere er kurset i Buskerud, noen få fra Vestfold snek seg til og med på kurset.

Skogselskapet i Buskerud arrangerte to kurshelger i april kurs for nye skogeiere, her fikk deltakerne enn innføring i skogbruket.

 

Kurset startet på fredagskvelden med "SkauRocker", Dagfinn Kolberg, som stemningssetter. Et skaushow utover det vanlige med filmsnutter, bilder og intimkonsert. Helt topp!

På lørdagen var det skogbruk med stor S på programmet, da ble det gitt en grundig innføring i viltforvaltning, planting av skog, ungskogpleie med mere..

Hva kan jeg faktisk tjene på utleie av jak? Når og hva bør jeg plante? Hvordan går ungskogpleie og økonomi i hop?

Deretter bar det ut for å se på forvaltning av skog ut i felten, deltakerne fikk være med på planting, se på ulike plantefeltet og diskutere hva og hvordan ting burde gjøres for å sitte igjen med best mulig tømmer og mest mulig kroner om noen år!

Vi besøkte også med Numedalssaga/Soknabruket med kursdeltakerne, noe som gir en god forståelse for hvor det blir av tømmeret etter at det forlater skogeierens velteplass.

På tampen av lørdagens utedel ble et hogstfelt besøkt, der de som ønsket fikk lov til å være med noen minutter i en hogstmaskin i drift. Noe som utløste store smil på deltakerne. Et skogkurs uten skaukaffen er et dårlig kurs, derav ble det viet en god pause på Stubben med en kopp god skaukaffe. Viktig å lære seg å sitte på en stubbe og nyte en kopp kaffe i skogen og tenke over det man ser utover i sin egen skog.

De nye skogeierne fikk en god leksjon om tips, triks vedrørende økonomi og skogbruksplanen på søndagen av proffe "skogregnskapsførere". Det et ingen tvil om at kunnskap om økonomi, skogbruksplanen, skogskjøtsel er vesentlige emner og nøkkelen til suksess når man skal forvalte sin egen skogeiendom på en fornuftige og langsiktige måte. 

 

 

Skogselskapet i Buskerud har i etterkant kun mottatt positive tilbakemeldinger, kursdeltakerne har takket for bra kurs innhold og opplegg .

Det er naturligvis veldig hyggelig med slike tilbakemeldinger: Viktigst av alt er vi nå har fått satt i gang noen tankeprosesser hos de nye skogeierne, slik at de kan bli aktive skogeiere.

 

 

 

Vi ønsker å takke våre samarbeidspartnere for vel gjennomført, så tusen takk til Skogbrukssjefene i Buskerud, Viken Skog (Bente Tveita og Bent Erik Ingesen), Nortømmer (Åshild Bang), Vilforvalter Sven Erik Lund, Regnskapsførerne (Gunhild Sole Fossan, Andrès Lundegaard, Tor Gunnar Bjøre), Endre Steinbru (Borregård Industrier), Rune Frogner/Eivind Skaug (Moelven) og Dagfinn Kolberg.

 

 

 

Skogselskapet i Buskerud

Spennende produkter i vår nettbutikk »

Bli medlem i Skogselskapet

Du kan enkelt bli medlem i Skogselskapet

Nyhetsbrev

siste nytt fra Skogselskapet