Over 2 200 barn på Skog og Vann

Skoleopplegget ”Skog og vann” på Norsk Skogmuseum i Elverum er Norges største friluftslivsarrangement for grunnskolen med et mylder av aktiviteter og god plass til alle.

Arrangementet  i 2016 var det 20. i rekken og det ble gjennomført over 6 dager,  7.-10. juni og 13.-14. juni.  Den første dagen var forbeholdt barnehagebarn og de øvrige dagene var det de over 2 000 skoleelever fra 3. trinn og oppover som utforsket de ulike aktivitetene.

 

Det er Norsk Skogmuseum og Det norske Skogselskap som arrangerer Skog og Vann og ammen med en rekke organisasjoner ble det arrangert aktiviteter på det flotte uteområde rundt Skogmuseet og Prestøya ved Glommas bredd. Arrangementet støttes av Miljødirektoratet.

 

Blant de populære aktivitetene var kanopadling, plankehyttebygging, Fluebinderverksted, fiskeaktiviteter ved fiskedammen, finn og fang småkryp i skog og vann, fuglekassesnekring, pil og bueskyting, seljefløytespikking, ”jegerprøve”, med mer.

 

Fokus rettes mot naturskole og uteskoleaktiviteter hvor positivt friluftsliv, naturforståelse og tradisjonell utmarksbruk er viktige stikkord. Målet med Skog og Vann er å aktivisere elevene i uteskoleaktiviteter og synliggjøre mange organisasjoner som har friluftsliv på dagsorden.

 

De fleste aktivitetene var universelt utformet og  gode veiledere sørget for god og motiverende inspirasjon og læring. Skogmuseets flotte utstillinger ble også besøkt av elevene.

 

Skogselskapet var ansvarlig for plankehyttebygging, en svært populær aktivitet som engasjerte hundrevis av elever. Ulike oppgaver ble løst av elver med dedikterte ansvarsoppgaver som arkitekt, økonom, logistikk, ledelse, konstruksjon og snekring.

 

Fra Skogselskapet stilte medarbeidere fra Oppland, Hedmark og DnS. I tillegg stilte Skogkurs med dyktige medarbeidere og fagkompetanse.

Spennende produkter i vår nettbutikk »

Bli medlem i Skogselskapet

Du kan enkelt bli medlem i Skogselskapet

Nyhetsbrev

siste nytt fra Skogselskapet