Flerkulturell Friluftsfest på Sognsvann 

I anledning Oslo og Omland Friluftsråd (OOF) sitt 80 års jubileum så ble alle voksenopplærings- og mottaksklasser i Oslo invitert til en fantastisk friluftsfest på Sognsvann, den 16. Juni. Over 1.300 deltok på denne friluftsfesten!  

De senere årene har OOF hatt stort fokus på å inkludere innvandrerbefolkningen i friluftslivet. Friluftsliv gir positive opplevelser, helse og læring i norsk språk og samfunn.? På OOFs jubileumsarrangement så ble oppmerksomheten rettet mot Marka som inkluderingsarena ved å lage en friluftsfest for alle elever i norskopplæring- og introduksjonsprogram, i hovedsak mottaksklasser og voksenopplæringsklasser. 

 

Natur- og friluftsorganisasjonene organiserte aktiviteter som deltagerne kunne prøve, lære, mestre, utfordres i og samarbeide om. Sammen fikk vi vist fram de mange mulighetene for friluftsliv med et stort mangfold av aktiviteter og inspirere til inkludering og deltagelse i friluftslivet gjennom positive og sosiale opplevelser. 

 

Med på laget var det mange engasjerte natur- og friluftsorganisasjoner, som bidro med spennende aktiviteter til inspirasjon og en minneverdig opplevelse. Her deltok friluftsfolk fra blant annet Friluftsliv i gamle Oslo (FRIGO), Oslofjorden Friluftsråd (OF), Oslo Våtmarkssenter, DNT Oslo og Omegn, Norsk organisasjon for terrengsykling (NOTS), Norges Jeger og Fiskerforbund (NJFF), Framfylkingen, Skiforeningen, Oslo og omland sopp og nyttevekstforening og Bymiljøetaten Oslo kommune. 

 

I tillegg til OOF naturligvis og Skogselskapet som stilte med bla. plankehyttebygging kaplabygging og informasjon om skogens mangesidige betydning og arena for friluftsliv. 

 

Spennende produkter i vår nettbutikk »

Bli medlem i Skogselskapet

Du kan enkelt bli medlem i Skogselskapet

Nyhetsbrev

siste nytt fra Skogselskapet