N/A

Vitamininnsprøytning for 370 på Skog og Tre 

Nok en gang har skognæringa vært samlet på Gardermoen. Om lag 370 personer prioriterte faglig og sosialt påfyll to dager i begynnelsen av juni. 

Åpningssesjonen på årets Skog og Tre-konferanse hadde skog og klima som tema, og diskusjonene ble naturlig nok farget av de siste ukenes skiftende nyheter om skogvern. 

 

– Det er større klimanytte i å bruke skogen enn i å verne den. Jeg mener det handler om forståelse av den norske måten å drive utvikling og forvaltning av naturressurser på, sa landbruks- og matminister Jon Georg Dale fra talerstolen under åpningssesjonen. Han viste til den ferske rapporten fra Miljødirektoratet, Landbruksdirektoratet og Nibio som konkluderte med dette. 

 

– Det er ikke slik at skogvern er et klimatiltak. Det er ikke derfor vi gjør det heller. Det er et naturmangfoldtiltak, sa klima- og miljøminister Vidar Helgesen fra samme talerstol som et svar på hvorfor Stortinget nå har vedtatt å verne 10 prosent av norske skogarealer. 

 

– Det å verne skogen er også et klimatiltak, mente imidlertid leder i Energi- og miljøkomiteen, Ola Elvestuen i paneldebatten kort tid etterpå. 

 

Etter fellessesjonen med regjeringsmedlemmer og stortingspolitikere i fleng, ispedd et par forskere, kunne deltakerne fordype seg i de fagområdene som engasjerte dem mest. Tre økter med fire parallelle sesjoner ble gjennomført, før konferansen ble avsluttet med ny fellessesjon på dag to. Da var temaet Ny grønn industri – hvordan reise kapital. Og til tross for et allsidig program med svært aktuelle faglige og politiske temaer, uttalte flere at det er pausene som er viktigst på Skog og Tre. For der treffes folk fra hele næringa, man ser igjen tidligere klassekamerater og kolleger, man får mulighet til å diskutere med forskere og byråkrater og man knytter nye kontakter.  

 

I så måte er også middagen temmelig viktig. I år ble praten over bordene avbrutt av at styreleder i Skogeierforbundet, Olav Veum, takket av Johan C Løken, som har gått av som styreleder i Det norske Skogselskap,  av utdeling av Eidsvold Værks Skogpris (se under) og underholdning av en standupkomiker.  

 

Arrangørene av Skog og Tre med Skogeierforbundet og Skogselskapet i spissen kan si seg godt fornøyd med årets konferanse, og deltakerne får trøste seg med at det bare er et år til neste gang. 

 

 

 

 

Spennende produkter i vår nettbutikk »

Bli medlem i Skogselskapet

Du kan enkelt bli medlem i Skogselskapet

Nyhetsbrev

siste nytt fra Skogselskapet