Foto: Trond Lohre

Statsministeren åpnet Friluftslivets uke på Friluftslivets dag

I strålende høstvær fylte mange tusen friluftsinteresserte store og små områdene ved Sognsvann i Oslo på Friluftslivets dag 4. september.

Erna Solberg åpnet arrangementet og delte ut Friluftslivets Hederspris for 2016 til Norges Røde Kors – Det er mange som får oppleve gleden i friluftsliv gjennom denne organisasjonen. De jobber bredt for å gi både aktivitetstilbud og trygghet i friluftsliv til befolkningen. Jeg vil også særlig trekke frem de flotte tilbudene Norges Røde Kors har for integrering av innvandrere i vårt samfunn. Organisasjonen bruker friluftsliv aktivt i dette viktige arbeidet, sa statsministeren.

 

Store og små kunne hele dagen boltre seg i friluftsaktiviteter som hinderløype i blinde, kanopadling, hundekjøring, natursti, robåt, kajakk, sykkelløype, turtips, førstehjelp, sopptur og soppkontroll, sommerski, bål og pølsegrilling og speiderkarusell.

Skogselskapet var representert med store og små medarbeidere, utdeling av pølser, Skogskaffe, Markavann og Natursti. Plankehytte bygget av 2 000 skolebarn var gjenstand for mye lek og moro samtidig som det var kulisser for Skogselskapets budskap og aktiviteter.

 

Det ble ingen snekring på Friluftlivets dag. Arangørene ønsket å redusere støy i forhold publikum og de øvrige organisasjonene. Skogselskapet arangerte derfor visning av plankehytten og fikk gjenom dette synliggjort at plankehyttebygging er en svært populær lavterskel friluftsaktivitet.

 

Statsministeren besøkte flere organisasjoner og tok seg god tid til å besøke Skogselskapet og høre på Skogselskapets rolle i forhold til skog og friluftsliv.

Spennende produkter i vår nettbutikk »

Bli medlem i Skogselskapet

Du kan enkelt bli medlem i Skogselskapet

Nyhetsbrev

siste nytt fra Skogselskapet