Julemarked på Norsk folkemuseum

I sin leting etter den gode julestemningen søker mange mennesker til julemarkedet på Norsk Folkemuseum på Bygdøy i Oslo de to første helgene i desember.

Museumsområdet med sine mange gamle tømmerbygninger skaper en fin ramme om de mange salgsbodene, der det tilbys produkter av mange slag. På utescenen på Festplassen er det danseoppvisninger og vakker korsang som bidrar til den gode stemningen.

 

Museet anslår 11000 besøkende den første lørdagen, og vår erfaring  er at det var nesten like mange besøkende påfølgende søndag. Det er barnefamilier, besteforeldre med barnebarn, unge og eldre i en stadig strøm på området. Det er nissens verksted, kjøring med hest og vogn og åpent fjøs med en rekke husdyr som barna kan hilse på.

 

Midt i dette mylderet av mennesker finner vi Skogselskapets lavvo og bålpanner som en oase der barna kan få spikke nisser inne i lavvoen og unge og eldre kan få tint litt frosne kropper rundt varmen. Gjerne mens man nyter en kopp skogskaffe eller varm solbærtoddy. Og besteforeldrene kan vise barnebarna hvordan man kokte kaffe i gamle dager. Joda, det er fritt for kaffepatroner hos oss…

 

Vi benytter selvsagt anledningen til å snakke med folk om skogens betydning for klimaet og viktigheten av å erstatte fossile ressurser med fornybart råstoff fra skogen. Responsen på vårt budskap er positiv fra publikum, her tør vi påstå at det kan spores en økende bevissthet om viktige spørsmål blant folk. Vi unnlater heller ikke å nevne at en aktiv forvaltning er nødvendig for at skogen skal binde karbon, levere virke, huse biologisk mangfold og være åpen for friluftsliv, idrett og rekreasjon.

Spennende produkter i vår nettbutikk »

Bli medlem i Skogselskapet

Du kan enkelt bli medlem i Skogselskapet

Nyhetsbrev

siste nytt fra Skogselskapet