N/A

Skog og Tre med mange store navn

Ikke mindre enn tre statsråder, fire stortingspolitikere og flere næringslivstopper var på podiet under årets Skog og Tre-konferanse. Med fire parallellsesjoner i tre økter og tre fellessesjoner var det nok å velge i for de drøyt 300 deltakerne.

Konferansen var til å kjenne igjen fra tidligere år: Scene og talerstoler var pyntet med granplanter, i mingleområdet lyste utstillinger og logoer fra velkjente bransjefirmaer mot deg og sjokolade og brosjyrer ble delt ut over en lav sko, og i storslag fra hovedscenen ønsket Erik Lahnstein og Trygve Enger velkommen til årets høydepunkt i næringa.

Konferansen ble åpnet av næringsminister Monica Mæland som framhevet at skognæringa vil være sentral i de omstillingstider vi er i - og kommer til å være i framover. Også landbruksminister Jon Georg Dale og samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen var tydelige på at skognæringa er viktig både fra talerstolen og i paneldebatt. Og sjelden har vi sett en statsråd smile så bredt som Solvik-Olsen da han fikk overrakt en miniatyr tømmerbil av Erik Lahnstein. Senterpartileder Trygve Slagsvold Vedum, KrFs Line Henriette Hjemdal, Terje Lien Aasland fra Arbeiderpartiet og Geir Pollestad fra Senterpartiet deltok også i ymse paneldebatter.

 

Parallelsesjonene spente over et vidt spekter av temaer fra hva som skal til for å reise ny industri til skogbrannforebygging ved skogsdrift og digitalisering i verdikjeden. Nytt i år var at en sesjon var viet entreprenørene og de temaene som er mest aktuelle for dem.

Seminarmiddag med underholdning og utdeling av Eidsvold Værks skogpris var det også. I år gikk prisen til skogforskningen som som kjent runder 100 år. Det var divisjonsdirektør Bjørn Håvard Evjen ved Nibio som mottok prisen på vegne av skogforskningen.

 

I år var konferansen tilbake på Clarion Hotel på Gardermoen der den med enkelte avbrudd har vært arrangert en rekke ganger før. Konferansen har vært holdt over noen lunde samme lest i flere år, og det fungerer fint. Og som vanlig – til tross for at det faglige programmet er rikholdig og godt, er Skog og Tre like viktig som møteplass for folk i næringa.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Spennende produkter i vår nettbutikk »

Bli medlem i Skogselskapet

Du kan enkelt bli medlem i Skogselskapet

Nyhetsbrev

siste nytt fra Skogselskapet