Skogdag og katedral i Alta

Like før mørketida er over ble det avholdt skogdag midt i Alta sentrum. Det skjedde lørdag 12.januar 2013.

 

Været var absolutt på arrangørens og på de 26 som møtte opp sin side, med null grader og ingen nedbør kan man si er en sjeldenhet i Finnmark på denne årstida. Bålkaffe og noe å spise ble servert sammen med generell informasjon om skogen i Alta og skogens betydning både som næring, i klimasammenheng og rekreasjon, men det som trakk publikum var utlodding av vedteiger. 

 

Altas nye attraksjon ”Nordlyskatedralen” skal åpnes den 10. februar. Denne nye flotte kirka er imidlertid godt skjult med et belte av skog mellom hovedvegen og kirka. Alta kommune som er grunneier ønsket å få tynnet denne skogen for å skape innsyn og forskjønne skogbildet i byen. Skogbrukssjefen hadde i forkant merket opp 10 vedteiger. Disse vedteigene ble loddet ut på slutten av under skogdagen. 21 personer trakk lodd og 10 heldige vinnere ble stående igjen og befarte vedteigen de hadde fått. Dette var den desidert nærmeste vedteigen de noensinne hadde hatt og var strålende fornøyd.

Publikum fikk også en grundig veiledning om hvordan hogsten skal utføres og sikkerhet ved skogarbeid. Ei dongeribukse og ei vernebukse fikk smake motorsaga, noe som ga de frammøtte en grei beskjed om viktigheten av verneutstyr. Flere dro til Felleskjøpet for å skaffe seg riktig utstyr etter skogdagen.

Alta kommune krevde kr 300.- for hver vedteig og inntekten gikk til – katedralen. Med denne inntekten har dere bidratt til 1 ½ stol til den nye kirka kunne skogbrukssjefen formidle til de heldige vinnerne.

 

Og som alltid – de frammøtte var enige om at dette hadde vært en fin og nyttig dag!

Finnmark Skogselskap

Spennende produkter i vår nettbutikk »

Bli medlem i Skogselskapet

Du kan enkelt bli medlem i Skogselskapet

Nyhetsbrev

siste nytt fra Skogselskapet