Norgesplanter AS er stiftet!

Avtalen vedrørende sammenslåing av planteskolen på Gvarv i Telemark og Hokksund i Buskerud er undertegnet. Norgesplanter AS er et faktum. Det skal det leveres "gull og grønne skoger" i form av skogplanter til kvalitetsbevisste skogeiere.

 

 

Skogselskapet i Telemark og Buskerud var samlet på Gvarv 12. desember. Det ble enstemmig vedtatt at et felles eid selskap skulle stiftes. Selskapet vil være operativt fra og med 1. januar 2017.

Det skal produseres, distribueres og selges skogplanter fra henholdsvis Gvarv og Hokksund som er de nåværende produksjonsstedene. Det skal produseres opp mot 15 millioner planter til skogeiere i nåværende nedslagsfelt i Agder, Buskerud, Telemark og Vestfold, samt der hvor det er etterspørsel. Det vil investeres i nytt utstyr og det vil bli satset på voksing av planter mot snutebiller.

 

Det nye styret med Sverre Siljan i spissen som styreleder ser frem mot en spennende fremtid, med moderne og fremtidsrettede produksjonsanlegg. Sammen med daglig leder Lars Kihle og de ansatte, gleder de seg til å kunne levere ut de aller beste skogplantene til skogeierne.

 


Norgesplanter AS har som målsetting å ivareta en kvalitetsmessig produksjon av norske provenienser til en konkurransedyktig pris og planter som er blitt behandlet med voks mot snutebiller. Det forventes en økning i plantingen i årene som kommer. Det er også en målsetting å ha en kapasitet tilpasset markedets behov for planter. Selskapet vil i utgangspunktet ha en produksjonskapasitet på ca. 15 mill. planter.


 

 

 

__________________________________________________________________________________________


Økt avvirkning og en økt interesse for skogplanting de siste årene, har gjort skogplanter til en mer ettertraktet vare. Det ser derfor ut til at vi kan få mangel på visse plantetyper og provenienser for levering våren 2016. Vi vil så langt det lar seg gjøre, sørge for at alle skogeiere skal få plantene de ønsker, men noen skogeiere må kanskje vente til høsten.

Høstplanting

Høstplanting er et godt alternativ, spesielt i områder på middels boniteter. Vi kan levere kortdagsbehandlede planter fra 20. august

 

Ta kontakt med oss for mer info og ønsker:

 

Telefon: 3595 5415

Epost: ih@skogplanteskulen.no

- See more at: http://www.skogselskapet.no/artikkel.cfm?ID_art=1543#sthash.79hMIv5s.dpuf

- Skogplantar er ferskvare

- Plantar er ferskvare som egg og mjølk og mellomlagringa skal vere kort og god. Plantane skal ikkje dekkjast.

 

Les mer »

Våre skogplanter

Les mer »

Bestill skogplanter for våren nå!

Tida er inne for bestilling av skogplanter. Bestill plantene fra Telemark Skogplanter AS før 15.februar 2014.

Les mer »

Telemark Skogplanteskule, ein sprek 100 åring!

I år skal Telemark Skogplanteskule feire 100 års jubileum. Planteskulen ligg på Gvarv i Sauherad kommune, i hjertet av Telemark, med fin utsikt mot Lifjell.

Les mer »

Spennende produkter i vår nettbutikk »

Bli medlem i Skogselskapet

Du kan enkelt bli medlem i Skogselskapet

Nyhetsbrev

siste nytt fra Skogselskapet