Et fantastisk, travelt og innholdsrikt år!

Skogselskapet i Buskerud og Telemark er i ferd med å legge bak seg et innholdsrikt år. Arrangementer, prosjekter og aktiviteter har stått i kø fra januar til desember. De ansatte har hatt et vanvittig morsomt år, til tross for noen meget travle perioder. Her kommer en oppsummering av noen av arrangementene og prosjektene vi har hatt i 2022.

Skoleskogdager

I året som har gått har vi vært ute med  over 2300 elever på barneskoler i Buskerud og Telemark. Over 1700 elever fra Buskerud og over 500 elever i Telemark har vært med oss ut i skogen, for å lære om nettopp skogen! Skoleskogdager er et populært tilbud til skolene, og elevene viser både iver, engasjement og lærevillighet når vi er ute med dem! Vi prøver blant annet å gi de innsikt om livet i skogen, forvaltning og naturopplevelser.
I år samarbeidet vi også med Skogselskapene i Oslo & Akershus og Østfold om noen helt spesielle høsntingsdager! Les mer om disse her:
Høstningsdager 2022 – Skogselskapet

JOB:U

I juni satte vi i gang JOB:U 2022, gav vi 7 ungdommer muligheten til å ha sommerjobb i skogen. Det var to arbeidslag, et i Modum kommune og et i Lier kommune, hvor hvert av lagene hadde en arbeidsleder. JOB:U er et rekrutteringsprosjekt der vi ønsker å få ungdommen ut i skogen for å jobbe. Arbeidsoppgaven er ungskogpleie, et meget viktig tiltak for fremtidens skog. Dette prosjektet bidrar både til rekrutering og belysning av det store behovet det er for ungskogpleie.
Les mer om JOB:U her:
Rekorddeltagelse for JOB:U – Skogselskapet

Dyrsku’n

Etter to år uten, var det endelig duket for en folksom helg i Seljord, på Dyrsku’n Norges største landbruksmesse! Skogselskapet i Buskerud og Telemark er koordinator for Skogtunet, og har derfor ansvar for å skape god stemning i Dyrskun’s grønne lunge. I år prøvde vi å skape nettopp en grønn lunge ved å sette opp en «Barneskog». 50 trær ble satt opp til en skogløype der både barn og unge fikk prøve seg på en natursti. Over 1000 barn gjennomførte naturstien, og minst like mange voksne! I tillegg fyrte vi i bålpannene, serverte skikkelig skaukaffe og hadde mange gode skogfaglige samtaler. Denne helgen er virkelig en fantastisk anledning til å vise frem hva Skogselskapet driver med!
Les mer om Dyrsku’n her:
Dyrskun’s grønne lunge – Skogselskapet

Velg Naturbruk

Dette året har vi også gjennomført Velg Naturbruk og 59°Topptur. Velg Naturbruk bisto naturbruksskolene med rekrutteringsarbeid med elever inn til naturbrukslinjene. Vi kan blant annet trekke frem digitale besøkskvelder på enkelte skoler.
Den 11-12 mai 2022 fikk vi endelig igjen gjennomført 59°topptur, Norges største konkurranse for naturbrukselever. I skogene rundt Kalnes videregående skole fikk 170 naturbrukselever bryne seg på 10 praktiske og 10 teoretiske oppgaver i kampen om å bli Norges «beste» naturbruksskole.
Les mer om 59 °Topptur her:
59*Topptur 2022 – Skogselskapet

Medlemsmøte

Etter lang tid uten arrangementer for våre medlemmer fikk vi i desember endelig mulighet til å gjennomføre et medlemsmøte. I historiske omgivelser på Saggrenda fikk vi en presentasjon av skogskolens historie og informasjon om EM i Skogbruksferdigheter som skal gjennomføres i juni 2023. Det ble også servert gløgg, grøt og en god dose med faglig påfyll med temaet bioenergi. Dette var et skoglig avbrekk i en travel førjulstid!

Tur-Quiz

Friluftsliv er for mange veien ut i skogen, og i samarbeid med fylkesskogselskapene i Viken har vi prøvd ut noen nye konsepter for å få folk ut på tur. I 2022 gjennomførte vi på våren to runder med tur-quiz. Nå i høst er opplegget endret til å rette seg mer mot skoler. Det er derfor sendt ut et undervisningsopplegg til lærerne, med oppgaver til uteskole og en avsluttende quiz.

Andre arrangementer og prosjekter:

Hurdagan
Den store plantedagen
Eiker matfestival
Kongle for en dag
Opptur DNT
Grønn karrieredag
Fagdag om vei
Innlegg om skogbruk på årsmøte FNF Buskerud.
Skog og veddag

+MYE MER!

Ny ansatt

På tampen av året ansatte vi Åse Hovd, som begynner i Skogselskapet i Buskerud og Telemark 01.01.2023. Vi gleder oss stort til å få med Åse på laget!!