Spikking i vårsol på Naturdagen

Søndag. 8 mai deltok vi med stand på Naturdagen ved Stokkavatnet i Stavanger, et årlig arrangement som Stavanger kommune gjennomfører i samarbeid med en rekke natur- og friluftsorganisasjoner. Selvskryt avstår vi selvsagt fra, bare konstaterer at det var folksomt på Skogselskapets stand hele dagen.

Der var hovedattraksjonen spikking av, og påfølgende fargelegging av, seljepinner for de små – og også for en hel del av de store som åpenbart koste seg med å gjenoppfriske gamle knivkunster.

De sistnevnte kunne også bryne seg på artsgjenkjennelse av tre, basert på våre medbrakte vedkubber. Og det var en øvelse som vitner om at når gran og bjørk er unnagjort, ja så begynner treslag å bli vanskelig for mange.

I tillegg deltok flere på vår skogsquiz på nettet etter

å ha lastet ned en QR-kode til mobiltelefonen. Også her tyder mye på at kunnskapen om skog nok er sterkt varierende, men det var også de som imponerte med høyt kunnskapsnivå.

Men mest handlet det om spikking på vår stand. Dette er et arrangement for familier, og da viser det seg igjen og igjen at spikking er populært for alle aldersgrupper. Pågangen var så stor at vi de flere ganger måtte finne fram saga, gå i skogen og finne mer selje til emner.

Vi benyttet også muligheten til å dele ut Skogselskapets vervebrosjyre, så da er det bare å vente på nye innmeldinger!