På vårt årsmøte 23. september på Sæteren Gård i Bærum var det duket for noen utskiftinger i styret.
Velkommen til Anne Strøm Prestvik fra Nittedal, og Eivind Engh fra Eidsvoll!
Styrets sammensetning er etter valget på årsmøtet 2021 som følger:
Leder: Lars Henrik Sundby, Aurskog
Nestleder: Astrid Lindstad, Asker
Styremedlem: Paul Næverlid, Nesodden
Styremedlem: Anne Strøm Prestvik, Nittedal
Styremedlem: Eivind Engh, Eidsvoll
Varamedlem: Eli Tangen Eggum, Ullensaker
Varamedlem: Ole Stabekk, Nesodden
Avtroppende styremedlemmer Gunnar Fjeld og Stian Sandbekkbråten ble behørig takket for deres verdifulle og konstruktive innsats i styret gjennom flere år.
I forkant av årsmøtet hadde vi invitert til fagprogram med tema friluftsliv, skogbruk og kommunikasjon. Det var over 40 deltagere, så det tyder på at vi «traff» med valg av tema. Forsamlingen fikk høre fra følgende flinke innledere:
Først ut var Dag Olav Brækkan, Ruteansvarlig marka og naturforvalter i DNT. Han snakket blant annet om den viktige jobben DNT og deres frivillige gjør med merking av løyper, men at det ikke er lett å tilfredsstille alle parter. Det er et stort spenn i både publikums og skogeieres mening om hva som er tilstrekkelig med merking, hva er for mye og hva er for lite. Det er uansett viktig med god dialog mellom skogbruk, friluftsliv og naturvern – det er mange felles interesser, om både bruk og vern.
Helene Nygaardsvik Ruud og Egil Granum ved kommunikasjonsavdelingen i Viken Skog pekte blant annet på at skogbruket møtes med mange forventninger og spørsmål, og at det kan oppleves utfordrende å forsvare næringen mot klager/innvendinger som ofte bygger på manglende forståelse og liten kunnskap om skogbruk. For eksempel kan flatehogst fremstilles som noe forbudt. Hvordan skal man møte det at «ingen» vil se en hogst, men «alle» vil ha treprodukter og går tur på skogsbilveiene? For å legitimere næringen er det viktig å informere. Tenk Tre er en viktig del av det.
Knut Johansson og Halvor Pritzlaff Njerve, hhv. seksjonssjef Nordmarka og kommunikasjonsrådgiver/videoprodusent i Bymiljøetaten Oslo kommune, fortalte om den voldsomme responsen de får på deres innhold på sosiale medier, og om hvordan kommunen har lagt om sin måte å drive skogbruk på. Bymiljøetaten startet med plukkhogst og lukkede hogster for å imøtekomme publikum, og som et slags svar på spørsmålet «hvorfor er folk redde for endringer i naturen!?» Nå er det flere hundre tusen som ser innholdet de legger ut på sosiale medier, og de opplever at publikum er ‘med oss’ på skogbruket som drives, selv om det avvirkes mye.