Innovasjons Campus er samlokalisering mellom Nord Universitet og fire klynger, og stod ferdig i 2019.
Skogselskapet i Trøndelag er en av virksomhetene som har kontor på Landbruksklyngen. Her sitter vi sammen med bl.a. WoodWorks! Kluster, Skogfrøverket, 4H, Bondelaget og Allskog. På huset er det samlet om lag 45 næringsaktører, lag og organisasjoner. InnoCamp inviterer husets «innbyggere» til et faglig og sosialt felleskap, hvor innovasjon og vekst står i fokus. Et av målene med konseptet er å skape en felles plattform for nyskapende prosjekter for lærere, studenter og næringsliv.
Disse klyngene finner du på InnoCamp: Utdanningsklyngen, Landbruksklyngen, Forskningsklyngen og Kreativ Klynge.
Les mer om Innovasjons Campus Steinkjer her: innocamp.no/
Ny Bachelor i Skogfag – den eneste nord for Dovre
Som et tiltak for å sikre fremtidens kompetansebehov i skognæring og skogforvaltning har regjeringen besluttet å gjeninnføre skogbruksutdanningen i Steinkjer, med midler i statsbudsjettet for 2024 til 20 studieplasser i skogfag ved Nord universitet. Fakultet for biovitenskap og akvakultur (FBA) utvikler nå en slik bachelorgrad, i samarbeid med representanter fra arbeidsmarkedet for skog.
Høsten 2025 starter, forhåpentligvis, det første kullet i den nye skogfaglige bachelorgraden på Steinkjer. 25 år siden skogfag ble lagt ned, den gangen på Høyskolen i Nord Trøndelag (HINT). Ja, for det er ikke helt 100 % klart ennå, det gjenstår å få godkjent akkrediteringssøknaden av Universitetsstyret. Svar ventes i oktober.
Nord Universitet søker også om å få godkjent et årsstudium i skogfag, sammen med bachelorgraden.
Skogselskapet i Trøndelag ved daglig leder Rannveig J. Kristiansen, har bistått Nord Universitet siden nyheten om skogfag ble lansert, både i interessegruppen, og i arbeidsgruppene for markedsføring og praksisavtaler. Professor Amy E. Eycott leder utviklingen av studieprogrammet. Sammen med ett tyvetalls aktører fra næring, forvaltning og forsking har dette arbeidet vært svært godt og utviklingsorientert.
I tillegg til en spennende studiemodell, skal studentene ut i 4 ukers praksis. Første praksisperiode gjennomføres våren 2027, dvs. i 4 semester år 2. For å få godkjent akkrediteringssøknaden av Universitetsstyret, skal søknaden inneholde minst like mange avtaler om praksisopphold som det er studieplasser, dvs. 20. Skogselskapet sammen med aktører som Velg Skog Nasjonalt, WoodWorks! og Allskog m.fl. bidrar i arbeidet med å fremskaffe avtaler fra bedrifter. Vi opplever svært positive bedrifter og skal klare 20 plasser med god margin!
InnoCamp Awards – heder og ære til aktørene på campus, derav Skogselskapet!
InnoCamp Awards er en ny, årlig møteplass for ansatte og studenter, som skal gi et innblikk i noe av det fantastiske som foregår i miljøet. Kvelden bød på prisutdelinger og underholdning sammen med fantastisk mat og god stemning.
Årets prisvinnere:
- Årets InnoCamp-ambassadør: Edvard Iversen
- Årets Studentpris: William Brovold
- Årets Innovasjonspris: Jorunn Grande, Anne Peggy Møller og Pål Inge Johansen
- Årets søkende: Håvard Frafjord
- Årets samarbeid: Amy Elizabeth Eycott og Rannveig Jørstad Kristiansen
- Åpen Klasse: Kantinedamene
Prisen «Årets samarbeid» som Skogselskapet i Trøndelag mottok, går til mange aktører fra næring og forvaltning. Prisen er et resultat på god samhandling i InnoCamp-miljøet.
Kategorien Årets samarbeid ble beskrevet slik: «Å utnytte InnoCamp sin unike tverrfaglighet og miljøets samspill er en kunst. Prisen for årets samarbeid skal hedre noen som har lyktes med dette.»
Aktuell sak om det nye studietilbudet og hva det betyr for kommende studenter og næringa: Satser på skogfag i Steinkjer
Lurer du på om Steinkjer er et bra studiested? Da kan du lese her: Steinkjer: – En skjult studentbyperle