Skogselskapets ubeskjedne mål er å gjøre skog til en naturlig del av vår felles allmennkunnskap

Skogen er viktig for helsa vår, for det biologiske mangfoldet, som den viktigste enkeltfaktoren i klimaarbeidet, og som en fornybar ressurs i det grønne skiftet.

Skogen er med andre ord midt i skjæringspunktet for mange ulike interesser. Uansett om interessen er friluftsliv, naturvern, næring eller litt av alt: Økt kunnskap om skogen er viktigere enn noen gang, for at vi skal ta de gode valgene for framtiden. 

Vårt samfunnsoppdrag  
Mye har forandret seg siden Skogselskapet ble stiftet i 1898. For 126 år siden var vår viktigste jobb å gjenreise skogene, gjennom både skogplanting og informasjonsarbeid. Nå er det viktigste vi gjør å formidle skogkunnskap, og å være en brobygger mellom interessene rundt skogen.  

Skogen er en naturressurs som må forvaltes på best mulig måte til felleskapets beste. Enten man eier skog eller ikke; skogen angår oss alle. Skogselskapet har en stolt historie, og en klar ambisjon om å få folk til å se helheten skogen representerer, og å jobbe for en felles fremtidsskog.   

De tre dimensjonene i bærekraftig utvikling er klima og miljø, økonomi og sosiale forhold. Sammenhengen mellom disse er det som avgjør om noe er bærekraftig. Det har vi i Skogselskapet med oss i alle våre prosjekter. 

Våre hovedmålgrupper 
Hovedmålgruppene våre er barn og unge, skoleverket, friluftsfolk, og skogeiere. Vi har lang erfaring i å jobbe med lærerike og engasjerende prosjekter rettet mot skoleverk og friluftsliv. Vi setter også skogeiere som føler seg «ny i skogen» på skolebenken for at de skal kjenne sitt samfunnsansvar.  

En landsomfattende ideell organisasjon 
Skogselskapet er en ideell medlemsorganisasjon, med sentraladministrasjon i Oslo og 16 fylkesskogselskap over hele vårt langstrakte land. Fra Finnmark i nord til Agder i sør. Disse kjenner godt både de lokale skogene, og lokalsamfunnet sitt.  

Vi samarbeider med en rekke ulike organisasjoner, og får støtte gjennom offentlige tildelinger, stiftelser og prosjektsamarbeid. Skogselskapet er blant annet medlem av Norsk Friluftsliv.   

Styret og ledelse i Det norske Skogselskap

Fra venstre: Terje Kolstad, Ruben Bøtun, Line Henriette Holten, Lars Henrik Sundby, Helene Nygaarsvik Ruud (administrerende direktør), Marte Friberg Myre og Karin Repstad Spanne. Monica Grindberg var ikke til stede da bildet ble tatt.

Styreleder:
Line Henriette Holten

Nestleder:
Lars Henrik Sundby

Styremedlemmer:
Terje Kolstad   
Marte Friberg Myre
Karin Repstad Spanne
Monica Grindberg
Ruben R. Bøtun (ansattesrepresentant)

Administrerende direktør:
Helene Nygaarsvik Ruud

Vår histore

På slutten av 1800-tallet ble den norske skogen kraftig uthogd. Så mye som to tredeler av tømmeret var hugget ned uten tanke på skogens viktige rolle inn i fremtiden.

For å snu denne negative utviklingen ble Det norske Skogselskap stiftet i 1898.

FNs bærekraftsmål

Skogselskapet har bidratt til å kommunisere mye av innholdet i bærekraftsmålene i mange år, lenge før 2015 da de ble nedfelt. Det er totalt 17 ulike mål som FN har sammenstilt, hvorav vi spesielt kan svare ut tre veldig godt.