Korona skogen
Det siste året har enda flere fått oppleve hvor viktig skogen kan være for vår helse, både fysisk og mentalt. Mange har trengt et avbrekk fra hjemmekontor, hjemmeskole eller som et alternativ til stengte treningssentre.
I Norge har vi muligheten til å gå på tur i skogen som et resultat av skogbruk og allemannsretten. Det er ingen selvfølge.
– Dette er de fleste enige i, men hva om vi alle tok ett grep i riktig retning, og ikke legger oss i en av «grøftene» av vern eller bruk, likegyldighet eller i noen saker flytter fokuset fra sak til person.
Vi som ikke eier skog kan også bidra. Vi kan bygge i tre, vi kan påvirke kommunen vår til å gjøre det samme. Vi kan lære våre barn til å bli glad i skogen, sier styreleder i Det norske Skogselskap, Line Henriette Holten.
Skogen handler ikke bare om klimaet på jorda, men også klimaet innvendig, helse.
Dette året ønsker vi i Skogselskapet å understreke enda mer enn før hvor mye skog og helse går hånd i hånd.
Vi forsetter der vi startet
Skogselskapet historie startet med at noen så hvor lite bærekraftig skogbruket ble drevet for over 120 år siden. De dannet derfor Skogselskapet og tok med seg elever ut i skogen for å plante opp igjen ny skog, drev opplæring og kursing, regler for hvordan vi kan drive et godt langsiktig skogbruk.
– Vår jobb i Skogselskapet i dag, er å informere folk om hvor viktig skogen er for samfunn og bærekraft. Dette gjør vi mye gjennom bl.a. å ha Skoleskogdager med grunnskoler, neste generasjon som skal bestemme over bruken av våre ressurser. Det mener vi er bærekraftig, sier administrerende direktør i Det norske Skogselskap, Trygve Enger.