Markadagen med ny besøksrekord

– Vi tror og håper at Marka fikk mange nye brukere som følge av søndagens svært godt besøkte Markadag på Skullerud, sier fylkesmiljøvernsjef Are Hedén.

Markadag 2016 gikk av stabelen søndag 28. februar i strålende sol og vakkert vintervær. Skullerudsletta var nesten helt full av store og små fra tidlig til sent, og arrangørene konkluderte tidlig med at det ble satt ny besøksrekord for markadagen. Årets arrangement var det syvende i rekken, og det er andre år på rad at arrengemnetet ble lagt til Skullerud. Tidligere har arrangementet vært på Frognerseteren og ved Kobberhaugshytta.

– Vi vil inspirere flere til å ta i bruk det enkle friluftslivet i Marka. Når vi har lagt arrangementet til Skullerud, merker vi helt klart at vi treffer flere barnefamilier med innvandrerbakgrunn, og det synes vi er strålende. Arrangørene får delt sin erfaring og kunnskap om Marka og enkelt friluftsliv, og tilbakemeldingene er overveiende positive, sier fylkesmiljøvernsjef Are Hedén. og legger til at folkehelseperspektivet ved dagen er en fin bonus.

Markadagen arrangeres årlig og arrangørene av Markadagen ønsker å tilby motiverende lavterskelaktiviteter med hensikt å få flest mulig ut i skog og mark. Nytt av året var organisert dragesafari i nærområdet! I tillegg var det en rekke aktivitere som:
– Prøv ski for første gang i tilrettelagte løyper, utstyr kan lånes gratis.
– Lær om naturen og dyrene i Marka besøk oss ved bålpannene og i lavvoer.
– Tur med hest og slede eller hundespann.
– Konkurranser og lek – natursti, orientering og snøforming.
– Gratis kaffe, varm saft, suppe og pinnebrød.

Skogselskapet, som ønsker at alle mennesker skal oppleve skog som en verdifull kilde til livskvalitet, er medarrangør av Markadagen og har bidratt med ulike aktiviteter. I år drev Skogselskapet en lokal natursti sammen med Naturvernforbundet i Oslo og Akershus,

 

Varaordføreren kastet glans på langrenn

I år ble Markadagen arrangert av Naturvernforbundet i Oslo og Akershus, Skiforeningen, Oslo og Omland Friluftsråd, Den Norske Turistforening Oslo og Omegn, Bymiljøetaten i Oslo kommune, Det norske Skogselskap, Statens naturoppsyn, i samarbeid også med Skullerudstua og Sandbakken sportsstue. Det er Fylkesmannens miljøvernavdeling som koordinerer det store samarbeidsprosjektet.

Varaordfører i Oslo, Khamshajiny Gunaratnam, stod for den offisielle åpningen, og tok sin aller første langrennstur sammen med barna. Hun sa i sin åpningstale at Markadagen er inkludering i praksis. Se hele hennes åpningstale, bilder og tilbakemeldinger på Markadagens Facebook-side: www.facebook.com/Markadag

– Markadagen er vel gjennomført av de ulike aktørene – masse kudos til de! Jeg fikk stå på langrenn for aller første gang i mitt liv. Ser ut som jeg er født med ski på beina allikevel, gitt uttalte varaordføreren etter arrangementet.

<- Tilbake

Andre nyheter fra Skogselskapet