Ungskogpleie og god skogprat på Dyrsku’n

I september ble Dyrsku’n atter en gang arrangert i Seljord. Skogselskapet i Buskerud og Telemark sto på Skogtunet sammen med andre skogaktører.

Skogtunet er den «grønne lunge» på Dyrsku’n, et lite pusterom fra travle handlegater og et godt eksempel på det gode samarbeidet internt i Skogselskapet. Her bidrar foruten Skogselskapet i Buskerud og Telemark som prosjektleder også mannskap fra Skogselskapet i Vestfold, Skogselskapet i Østfold, Skogselskapet i Oppland og Det norske Skogselskap. Vi kokte skikkelig bålkaffe og serverte over 2500 kopper kaffe over gode samtaler.

En fornøyd gjeng fra Skogselskapet som leverte topp innstas gjennom hele helgen. Fra venstre: Karl Henrik S. Berke, Erik Faye-Schjøll, Vilde Sætre, Vegar Hvamb og Ingvild Fliflet.

Med 90 000 besøkende gir Dyrsku’n oss muligheten til å treffe mange store og små. Vårt mål med skogtunet er å vise frem skogbruket som en viktig ressurs. I år ga vi ekstra oppmerksomhet til ungskogpleie. I samarbeid med dyktige instruktører fra Skogkurs ble det holdt minikurs i ryddesag. I tillegg hadde skogtunet en egen ungskog­pleie-quiz med en proff ryddesag som hovedpremie.

Nesten 900 små og store besøkte Skogselskapets tradisjonelle «barne­skog», en sti full av spørsmål for de minste. På slutten av turen fikk alle premie for innsatsen.
Skogselskapet bidrar årlig til Skog­tunet på Dyrsku’n. Vi har ansvar for planlegging, organisering og gjennom­føring av innhold til Skogtunet. Sammen med andre aktører ble Dyrsku’n igjen et samlingspunkt med skogfaglig innhold.

Takk til de andre bidragsyterne på årets Skogtun:

<- Tilbake

Andre nyheter fra Buskerud og Telemark