Flerkulturell Friluftsfest

Over 2 000 flerkulturelle deltakere på tidenes friluftsfest ved Sognsvann i Oslo

I strålende sol og vårlige omgivelser ved Sognsvann i Oslo ble Flerkulturell friluftsfest arrangert for andre gang. Med deling av en trestokk med sag ble Friluftsfesten åpnet av H.K.H Håkon.

Etter åpningstale av Tom Fremstad, OOF var det felles morgengymnastikk før alle spredte seg mellom de ulike aktivitetene som ble tilbudt, herunder:

Kanopadling
Sykkel
Fiske
Trehyttebygging
Lære om natur og friluftsliv
Smake på og lære om spiselige vekster
Ulike leker og læringsaktiviteter
Aktiviteter og sikkerhet på vann
Natursti
Mat på bål
Tur rundt Sognsvann

Deltakerne var aktive og mange forsøke ulike aktiviteter for første gang. Kronprins Haakon Magnus deltok aktivt sammen med Oslos varaordfører Khamshajiny Gunaratnam på den fine sommerdagen sammen med to tusen deltagere fra Osloskolene og et utall av friluftsorganisasjoner som bruker friluftsliv i inkluderingsarbeidet.

Adm dir Trygve Enger i Det norske Skogselskap hadde det ærefulle oppdraget å være vertskap for Kronprins Haakon Magnus, Oslos varaordfører Khamshajiny Gunaratnam og deres følge. Kronprins Haakon Magnus deltok aktivt, blant annet med snekring på Skogselskapets plankehytte.

Hovedmålgruppen for arrangementet er nyankomne innvandrere i norskopplæringsprogram, både barn, ungdom og voksne og målet for arrangementet var at elevene skal ha det gøy i naturen, møte andre og bli inspirert og interessert i friluftsliv. Friluftsorganisasjonene viste fram de flotte tilbudene og mulighetene for friluftsliv som finnes i Marka, og deltagerne fikk prøve mange fine og morsomme friluftsaktiviteter.

Friluftsorganisasjonene i Osloregionen inviterte elever i voksenopplærings- og mottaksklasser til en stor flerkulturell friluftsfest på Sognsvann tirsdag 23. mai.

Flerkulturell Friluftsfest ble arrangert av Oslo og Omland Friluftsråd i samarbeid med Skiforeningen, Friluftsliv i Gamle Oslo (FRIGO), Besøkssenter våtmark Oslo, DNT Oslo og Omegn, Det norske Skogselskap, Oslofjorden Friluftsråd, Oslo og omland sopp- og nyttevekstforening, Norges Jeger- og Fiskerforbund, FNF Oslo, FNF Akershus, Bymiljøetaten i Oslo kommune og elever fra Natur videregående skole.

<- Tilbake

Andre nyheter fra Skogselskapet