Friluftsliv som integreringsarena 

For tredje år på rad var voksenopplærings- og mottaksklasser i Oslo og Akershus invitert med ut for å oppleve skog, natur og friluftslivsaktiviteter. Nærmere 3000 takket ja til tilbudet og fikk en allsidig dag ved Sognsvann.

Tekst/foto: Trygve Enger

Et bredt spekter av friluftsorganisasjoner samarbeider om tiltaket som har fått navnet Flerkulturell friluftsfest og som hadde sin debut i 2016 i forbindelse med Oslo og Omlands Friluftsråds 80-årsjubileum. En av samarbeidspartnerne er Det norske Skogselskap.
Hovedmålgruppen for arrangementet er nyankomne innvandrere i norskopplæringsprogram, både barn, ungdom og voksne.
Målet for arrangementet er at elevene skal ha det gøy i naturen, møte andre og bli inspirert og interessert i friluftsliv. Friluftsorganisasjonene viser fram de flotte tilbudene og mulighetene for friluftsliv som finnes i Marka, og deltagerne får prøve mange fine og morsomme friluftsaktiviteter.
Det var byråd for miljø og samferdsel i Oslo, Lan Marie Nguyen Berg som stod for den offisielle åpningen av arrangementet. Denne ble etterfulgt av felles, humoristisk morgengym fra scenen.

Arrangementet inneholdt mange spennende og varierte aktiviteter, blant annet:
•Kanopadling
•Sykling
•Fisking
•Trehyttebygging
•Lære om natur og friluftsliv
•Smake på og lære om spiselige vekster
•Aktiviteter og sikkerhet på vann
•Natursti
•Mat på bål

I tillegg var det egen tur rundt Sognsvann der klassene fikk møte flere av organisasjonene på poster med morsomme og lærerike aktiviteter underveis.
Det var tilrettelagt med griller og bålpanner for lunsjen og elevene hadde med egen lunsj/grillmat, gjerne mat fra egen kultur.
Flerkulturell Friluftsfest arrangeres av Oslo og Omland Friluftsråd i samarbeid med Skiforeningen, Friluftsliv i Gamle Oslo (FRIGO), Besøkssenter våtmark Oslo, DNT Oslo og Omegn, Det norske Skogselskap, Oslofjorden Friluftsråd, Oslo og omland sopp- og nyttevekstforening, Norges Jeger- og Fiskerforbund, FNF Oslo, FNF Akershus, Bymiljøetaten i Oslo kommune og elever fra Natur videregående skole.


NORSKOPPLÆRING I PRAKSIS: Nyankomne innvandrere i norskopplæringsprogram, både barn, ungdom og voksne opplevde friluftsliv på norsk.

<- Tilbake

Andre nyheter fra Skogselskapet