Jakt på timeplanen!

Det var mange spente elever som møtte til rådyrjakt på Skogselskapets eiendom Epledal i Lyngdal en fin førjulsdag. Det er blitt tradisjon at elevene på 7 trinn på Berge skole får oppleve jakt på nært hold som en del av opplæringen.

For mange av barna er dette deres første møte med jakt. KVS- Lyngdal (naturbruksskolen), og mange lokale jegere stilte velvillig opp slik at dagen kunne bli så innholdsrik som mulig. Ikke mindre enn 3 gode jakthunder var også med.

Etter en kort planleggingsrunde bar det til skogs og alle elevene fikk sitte på post eller være med hundefører. Det var mye rådyr i terrenget og losene gikk i flere områder samtidig. Innen skoledagen var slutt var resultatet 2 felte dyr og over 10 ulike rådyr sett.

Elevene fikk være med på hele prosessen fra å se dyr bli felt ut vomming. Noen dager senere var videreforedling tema på skolens kjøkken, der elevene stykket og tilberedte de felte dyrene til ett festmåltid man må på fine restauranter for å oppleve noe som ligner.

Det er takket ivrige lærere på Berge skole, samarbeidet med KVS -Lyngdal og støtte gjennom prosjektet skogen som ressurs fra Miljødirektoratet som muliggjør dette.

En stor takk til dere alle!

Vi i Skogselskapet i Agder er glad for at eiendommen vår benyttes til formålet som bidrar til at mange unge får oppleve jaktkultur og bruk av naturens ressurser.

 

<- Tilbake

Andre nyheter fra Agder