Foto:Petter Larsson, Visit Norway

Redusert skogbrannovervåkning fra Linnekleppen i sommer

Tårnet på Linnekleppen har i en årrekke blitt brukt som en aktiv del av brannovervåkingen i Rakkestad og resten av Østfold. Tidligere har den vært bemannet hele uken på sommeren, men i år blir det kun i helgene.

Det er Skogselskapet i Østfold som eier tårnet og som har organisert skogbrannovervåkningen.

Nå har Statsforvalteren i Viken bestemt at skogbrannvaktordningen og brannflyovervåkingen skal organiseres fra 110-sentralen
for hele Viken fylke. Det betyr at Skogselskapet ikke vil motta den støtten de tidligere har fått og som har vært brukt til overvåking og lønn til mannskapet.

Grunnen til at Skogselskapet ikke lenger kan administrere flyovervåkingen, er en ny forskrift som innebærer at flyklubber må ha avtale med offentlige myndigheter for å ta på seg overvåkningsoppdrag. Det skriver Rakkestad Avis.

– Vi har nå klart å ordne finansiering til bemanning i helgene i juni, juli og august, forteller daglig leder i Skogselskapet i Østfold, Ole-Christian Løchen til Skog og Miljø.

Men legger til at tårnet blir ubemannet i ukedagene denne sommeren. – Nå er det jo i helgene det er mest folk ute på tur i skogen, og dermed er det da det er størst fare for at branner forårsaket av mennesker oppstår, men branner kan jo oppstå når som helst, sier han.

Fint turmål
Uansett om tårnet er bemannet eller ikke, er dette et fint turmål.
Se Den Norske Turistforening sin beskrivelse av turen her.

Skogselskapet har inngått et samarbeid med Marker og Rakkestad kommuner om drift og utvikling av Linnekleppen.
– Det dreier seg om skogbrannovervåkning og tilrettelegging for friluftsliv. De to kommunene sammen med Marker sparebank, Rakkestad Energi og Skogselskapet i Østfold står for finansieringen av skogbrannovervåkningen i helgene etter mandat fra Rakkestad og Marker kommune.

Også håper vi å få skogbrannovervåkning hele uka for framtida, sier han.
Han håper det blir en fin sommer med mange besøkende på Linnekleppen, og kan friste med natursti for barna og kiosksalg.