Skog og Vann 2017

Like sikkert som at juni melder seg, så er det tid for Skog og Vann på Norsk Skogmuseum i Elverum. Arrangementet er et tilbud til grunnskoler som ønsker å legge en skoletur til museet. Årets arrangement fant sted 8. og 9. juni og 12.-15. juni.

For å skape et bredest mulig tilbud til de besøkende klassene, legges det opp til et samarbeid mellom flere organisasjoner som har aktiviteter å tilby skolebarn. Aktivitetene er knyttet opp mot utendørsaktiviteter som fisking i fiskedam, båt og kano på Glomma, luftgeværskyting, pil og bue, ”jegerprøve”, matlaging, neverarbeid, spikking og dreiing av egen fiskedupp i rått virke.

Skogselskapet i samarbeid med Skogkurs valgte i år som i fjor å satse på bygging av plankehytte. For å si det enkelt, så manglet det ikke på arbeidsvillige gutter og jenter for å få reist bygget!

Hovedutfordringen er å holde igjen på bygningens høyde, tårn er populært men risikabelt. Derfor ble det kun en etasje pluss takterrasse med adkomst via innvendig stige.

Skog og Vann 2017 samlet 2450 grunnskoleelever fra 74 skoler, med 3-400 lærer og ledsagere, i første rekke fra fylkene Hedmark, Oppland og Akershus. En håndfull voksne elevgrupper fra læringssentre for innvandrere og asylsøkere var også innom arrangementet.

Finalen i de nasjonale Skoglekene ble gjennomført under Skog og Vann onsdag 14. juni, med elevgrupper fra nesten samtlige fylker. Skoglekene er en konkurranse om skog og friluftsliv for landets femteklassinger. Skoglekene har pågått lokalt og 17 fylkesvinnerlag kvalifiserte seg til finalen. Vinnere av Skoglekene 2017 ble Hønefoss skole fra Buskerud, med Tysværvåg skole. Rogaland og Bagn skole i Oppland som nummer 2 og 3.

<- Tilbake

Andre nyheter fra Skogselskapet