Skogselskapet på Agrisjå

Den 25.-27. august ble landets største fagmesse for landbruk, Agrisjå, arrangert på Stjørdal i Trøndelag. Messen arrangeres hvert 3. år og ble i år større enn noen gang – med både besøks- og utstillerrekorder.

Skogselskapet i Trøndelag deltok også denne gangen med egen stand og DnS bidro med både personell og kompetanse for å betjene et stort og engasjert publikum. Vårt messeområde var konsentrert rundt et eget skogtun hvor det var et godt samarbeid mellom mange av de ulike skogaktørene med Allskog i spissen. Skogselskapet stilte med helgrillet elg, fuglekassesnekring, skogprat og skogskaffe for å nevne noe.

Arrangementsområdet er lagt til Frigården, noen kilometer sør for Stjørdal sentrum.

Landbruksmessen i Stjørdal har lange tradisjoner, men i sin nåværende form gikk det første arrangementet av stabelen i 1982. I stort sett alle år har navnet vært Trøndersk Landbruk, men fra 2006 ble navnet Agrisjå. Bak Agrisjå står selskapet Trøndersk Landbruk AS, som eies av Tine SA, Nortura SA og Felleskjøpet Agri SA sammen med lokale og regionale landbruksorganisasjoner.

SERVERING: Det var svært populært med helgrillet elg. Ola Gram Dæhlen, Rannveig Jørstad Kristiansen og studenter fra Utmarkstudiet på Nord universitet sørget for at 5-600 fikk en smakebit. Og Allskog SA fulgte opp med kaffe.

DISKUSJON: Hans Chr. Brede i prat med en engasjert besøkende på standen.

TREBRUK: Skog­selskapet kan mer enn å bygge plankehytter. Her demonstrerer Hans Chr. Brede snekring av fuglekasser.

<- Tilbake

Andre nyheter fra Skogselskapet