Vålbyen til topps i Skoglekene 2018  

Onsdag 6. juni gikk finalen i Skoglekene 2018 av stabelen på Norsk Skogmuseum i Elverum. 12 lag fra i alt syv fylker kjempet om «Den gylne kongle» og pengepremier.

Tekst: Tore Molteberg  Foto: Anna Lena Albertsen, Skogkurs

Hvert lag besto av tre elever. I løpet av tre timer fra kl 10.00 til 13.00 skulle lagene innom 24 poster for å løse praktiske og teoretiske oppgaver med tilknytning til skog, natur og friluftsliv.

Med et unntak var alle postene lokalisert til Prestøya i Glomma, og de var tegnet inn på et «omtrentlig» kart. Dermed lå det en utfordring for elevene i å finne postene. Vel framme på postene ble lagene møtt av en eller to personer som presenterte oppgavene og tildelte poeng for innsatsen.

Flere av de konkurrerende lagene kom langveis fra og ankom Elverum dagen før konkurransen. Det var tydelig spennende for mange å skulle overnatte i lavvo eller tømmerkoie, for noen var det første gang de overnattet «ute».
De 12 lagene som deltok i finalen ble valgt ut fordi de hadde levert de beste bidragene i to innledende runder, en høsten 2017 og en våren 2018.

Skoglekene 2018 ble vunnet av laget fra Vålbyen skole i Hedmark, fulgt av Nordpolen skole fra Oslo på andre plass og Oasen skole fra Vest-Agder på tredje. Vi gratulerer!

Skoglekene arrangeres i samarbeid mellom Skogkurs, Hamar naturskole, Skogselskapet og Norsk Skogmuseum. Solør vgs avdeling Sønsterud bidro med mannskaper til mange av postene på finaledagen.

Totalt deltok 56 skoler og ca 700 elever i Skoglekene 2018.


KLAR – FERDIG: Starten går!


OPPGAVELØSING: Hodebry på post.


FYSISKE OPPGAVER: Vading er utfordrende og spennende.

<- Tilbake

Andre nyheter fra Skogselskapet