Skog og Vann og finale i Skoglekene 2019

I god tradisjon arrangeres Skog og Vann i begynnelsen av juni på Norsk Skogmuseum i Elverum.

Skog og Vann er Norges største friluftslivsarrangement for grunnskolen med et mylder av aktiviteter. Her kan elevene velge fritt blant 20 – 30 forskjellige uteaktiviteter hver dag. Alt foregår utendørs på museets naturskjønne områder i tilknytning til Glomma og Prestøya.

Kanopadling, robåt, skyting med luftgevær og pil og bue, mat fra naturen, botanikk og økologi, lage bål, snekre fuglekasse, spikking, lage fløyte, fisking og enda mer. I seks dager samarbeider flere organisasjoner for å legge til rette for et vel av aktiviteter ute på vårt flotte uteområde ved Glommas bredd. De aller fleste aktiviteter er universelt utformet og alle kan finne sin «greie» i friluftslivet. Skogmuseets flotte utstillinger får elevene som bonus denne dagen!

Det er Norsk skogmuseum og Det norske Skogselskap som arrangerer Skog og Vann.

Mer enn 2000 barn deltar årlig på Skog og Vann. Arrangementet støttes av Miljødirektoratet.

 

Finale i Skoglekene 2019

Onsdag 5. juni gikk finalen i Skoglekene 2019 av stabelen på utendørsarealene til Anno Norsk Skogmuseum på Elverum. 175 skoler fra 16 fylker deltok i konkurransen fram mot finalen. Gjennom å løse tilsendte oppgaver og utfordringer hadde 18 skoler kvalifisert seg til finalen. Finalen ble arrangert samtidig med arrangementet Skog og Vann på Skogmuseet, så det var liv og røre og mange aktive barn i området.

De 18 lagene besto av 4 elever valgt fra den enkelte skole som var kvalifisert for finalen. Mange av skolene har gjennom året hatt skogdager i samarbeid med Skogselskapet lokalt som en del av forberedelsene til konkurransen,

De fleste lagene ankom kvelden før konkurransen og overnattet i gamle skogshusværer eller i lavvo på museets område, noe som var spennende i seg selv.

I selve finalen fikk lagene bryne seg på praktiske og teoretiske oppgaver som vading i en elv, bygge trebro, kjenne igjen treslag, måle høyde og alder på trær og løse rebus.

Resultatet på slutten av finaledagen ble:

Nummer 1: Vestbygda skole, Buskerud

Nummer 2: Tvedestrand skole, Vest-Agder

Nummer 3: Øvre Bardu skole, Troms

 

Vi gratulerer alle som greide å kvalifisere seg til finalen, og ikke minst lagene som havnet på seierspallen.

 

Bildetekster:

Vinnerlaget fra Vestbygda skole. Foto: Anna Lena Albertsen, Skogkurs

 

Premieutdeling. Foto Tore Molteberg

 

<- Tilbake

Andre nyheter fra Skogselskapet