TreOmTre Spikking – skoleaktivitet og konkurranse 2018-19

Konkuransen «TreOmTre Spikking» for skoleåret 2018-19 er nå avsluttet.

Årets TreomTre konkurranse ble avsluttet 10. juni og det hadde da blitt gjennomført spikkeopplæring for nesten 3 000 elever fra 1. til 7. klasse i grunnskolen. Det deltok 116 klasser fra Oslo og Akershus, Buskerud, Vestfold, Østfold og Oppland. Bak TreOm Tre Spikking står Det norske Skogselskap og Sparebankstiftelsen DNB.

TreOmTre Spikking er en kombinasjon av å lære å spikke samt å ta bilder av de gjenstandene som har blitt laget. Konkurransen gikk ut på beskrive gjennom bilder hva man har lært og hva man kan lage med kniv og et tre-emne.

Det er kåret fylkesvise vinnere, hvor skolene vinner ett klassesett med spikkekniver.

I bunken av bilder ligger en unik dokumentasjon fra hele vårt langstrakte land. Konklusjonen er like klar som den er beroligende for fremtiden; den oppvoksende generasjon spikker med stor iver og motivasjon. De er lærevillige og finner glede i å jobbe med tre som materiale og kniv som verktøy.  Dessverre er det i dagens samfunn alt for få som har tilgang på verktøy, emner og kompetasje for å bli kjent med naturen og våre naturressurser gjennom lavterskel aktiviteter som spikking.

Her er listen over vinnere:

Oslo og Akershus: Drøbak skole

Buskerud: Skotselv skole

Vestfold: Molokollen skole

Oppland: Vindingstad skole

Østfold: Kirkelund skole

Se vinnerbidragene her

<- Tilbake

Andre nyheter fra Skogselskapet