Året som gikk – 2016 i Oslo og Akershus

For Skogselskapet i Oslo og Akershus har 2016 vært nok et år fylt med mange aktiviteter og mye informasjonsarbeid om skogens store betydning. Her følger en kort oppsummering av det viktigste vi har drevet med.

Skoleskogdager

I 2016 har vi vært ute med 54 skoler – med til sammen 2629 barn og 194 voksne. Vi setter stor pris på etterspørselen fra skolene og at mange melder seg på år etter år. Det er også ekstra gøy når vi får positive tilbakemeldinger som bla. denne: Tusen takk for en hyggelig og lærerik dag! Mvh 6. trinn på Drøbak skole

 

Bioenergikurs

Vår erfaring og kunnskap om bioenergi er fortsatt etterspurt. I 2016 har vi hatt 7 kurs spredt over hele landet, med tilsammen 164 deltagere. Kursene arrangeres i samarbeid med Innovasjon Norge.

 

Velg Skog

For skogbrukets rekrutterings- og omdømmeprosjekt Velg Skog har vi deltatt på utdanningsmesser, samarbeidet med Natur vgs om blant annet skolebesøk og besøkt Russland på oppdrag fra Norges Landbruks og matdepartementet. Vi stilte med reise-og lagleder da 17 åringen Sander Huslende Alfredsen representerte Norge i XIII International Junior Forest Contest i Peterhof, St Petersburg i september. Se flere bilder her.

 

Etablering av natursti og åpning av naturmøteplass på Bygdø Kongsgård

Lørdag 2. mai markerte vi åpningen av 4H-naturmøteplassen ved Villa Gjøa i Kongeskogen, hvor Skogselskapet også har bidratt med en serie naturstiplakater. Arrangementet var et samarbeid mellom oss, Bygdøy Kongsgård/Norsk Folkemuseum, Naturvernforbundet Oslo og Akershus og 4H.

 

Foredrag og årsmøte

I juni inviterte vi alle våre medlemmer, samt medlemmer i Øvre Romerike Skogeierområde, til årsmøte, middag og fagforedrag på Kringler Gjestegård. Det ble et vellykket og interessant møte. De 27 deltagerne fikk høre foredrag om temaene klimaskogbruk, planting og gjødsling fra:

  • Gunnhild Søgaard, Avdelingsleder, Divisjon for skog og utmark, Skog og klima, NIBIO
  • Kjersti Holt Hansen, Forsker, Divisjon for skog og utmark, Skog og klima, NIBIO
  • Andreas Thaule, Rådgiver, Landbruksavdelingen Fylkesmannen i Oslo og Akershus
  • Svein Haare, Styreleder Skogplanter Østnorge AS

Skogpedagogisk konferanse

Skogselskapet holdt kurs i snekring av plankehytte på 11th European Forest Pedagogics Congress

Gapahuk og plass til uteskole for Drømtorp videregående skole

I samarbeid med Drømtorp videregående skole i Ski har vi startet arbeidet med å etablere et uteskoleområde spesielt tiltenkt elever med tilrettelagt opplæring.

Vi har laget brosjyre – om oss

Skogselskapet trenger så mange støttespillere som mulig. For å nå ut til alle dem som allerede vet at skogen er viktig, har vi laget en brosjyre som forklarer hva vi gjør og hvorfor de skal melde seg inn.

Se brosjyren her.

I samarbeid med Det norske Skogselskap, Skogselskap i andre fylker og andre har vi vært med på flere store arrangement. Følg linkene for å lese mer.

European Forester’s competition in Nordic Skiing (EFNS)

Markadagen 2016

Skogdag på Norsk Folkemuseum

VM i Skiskyting i Holmenkollen

Skogbrann-dag Sognsvann

Verdens Kuleste Dag

Skoleskogdager Sognsvann

Hurdagene 2016 – www.hurdagene.no

Julemarked på Norsk Folkemuseum

Skoleskogdag i Drammen

<- Tilbake

Andre nyheter fra Oslo og Akershus