Epledal, et sted å være, et sted å lære

Skogselskapet begynner å bli ferdig med bygningene i Epledal. Oppgaven videre er å utvikle stedet til en læringarena for alle. Her er en liten presentasjon av satus i dag.

Skogselskapet sin eiendom Epledal, ligger i et naturskjønt område ved Grønsfjorden i Lyngdal kommune. Eiendommen er et gammelt bruk og har grøntareal som går helt ned til sjøen. Plassen ligger lunt mellom høye fjell, og det er tett mellom naturopplevelsene. Her er et yrende fugleliv, flott edelløvskog, tett rådyrbestand, turstier og stort naturreservat rett ved.  Her finnes mange varmekjære planter og store mengder ramsløk, som om våren kan luktes på lang veg. I området i nærheten finnes ulike kulturminner etter tidligere driftsformer som jordkjellere, terrassemurer, kvernhus og frøplantasjer.  Strandsonen byr på bade- og fiskemuligheter. Området er et av Lyngdal første bosetningsområder.

I dag er stedet et yndet utfartssted for dagsturer. Husene ligger rett ved badestrand og båtplasser tilrettelagt i skjærgårdsparken.

Både husene på eiendommen og områdene rundt er ment å være til bruk og glede for folk flest. Vi ønsker skoleklasser, organisasjoner, feriegjester og andre på f.eks. på dagsarrangementer hjertelig velkommen til å bruke stedet for læring og glede.

Huset på eiendommen kan leies som feriested og bookes på http://mwtours.no/epledalen/ . Båt kan også disponeres. Det er sengeplasser til 6-8 personer.

Løa er helt ny og innredet for flerbruk som Naturskole, møter og selskaper mm. Spørsmål om bruk,  inntil videre kontakt 909 43 312.

Eplebua er restaurert og nå kystled.

Adkomst: Kjør fra Lyngdal sentrum (Alleen) mot Korshavn.  Passer tettstedet Austad og ta til venstre på Høyland ved skilt til Erikstad. Fortsett til skilt mot Epledal. Kjør ned til Epledalsbukta og sving til høyre inn i tunet.

Om utleie av feriehus. Høysesong, fra 1. juni til 1. september. Utleie fra lørdag – lørdag. Skogselskapets medlemmer får 50% rabatt utenom høysesong.

Huset inneholder: 1.etg: spisestue, stue m/sovesofa og TV-krok , kjøkken m/oppvaskmaskin, fryseboks mm. 2.etg: 3 soverom m/6 senger og ekstra madrasser, bad med dusjkabinett.

<- Tilbake

Andre nyheter fra Agder