Friluftslivets dag på Sognsvann

Etter regn kommer sol – og det stemte heldigvis også for friluftslivets dag den 1. september på Sognsvann. I fint høstvær hadde klima- og miljøminister Ola Elvestuen gleden av å åpne Friluftslivets dag på Sognsvann. Dagen er en del av friluftslivets uke, og en friluftslivsdag fullspekket med ulike aktiviteter. Stafettpinnen ble tatt videre av byrådsleder Raymond Johansen som kunne fortelle om Markas betydning for folket.

Store og små kunne gjennom dagen boltre seg med en rekke friluftsaktiviteter som blant annet kano- og kajakkpadling, båtturer, klatring, spikking, sopptur og quiz – noe for alle med andre ord.

Skogselskapet var selvfølgelig godt til stede og fikk belyst skogens mangesidige betydning gjennom aktiviteter og opplegg som engasjerte både store og små. Vår natursti, som hadde tema om skogbrann og verving av Skogens brannvoktere, ble svært godt besøkt. Når stadig nye grupper blir oppfordret og invitert til å ta i bruk marka og naturen er det ekstra viktig å bygge gode holdninger for skånsom bruk gjennom forebygging og samtidig kunnskap om hva man skal gjøre dersom skogbrann oppdages.

I tillegg var skogselskapets spikkeaktivitet med eget spikkeverksted, emner og gode råd svært populært blant de besøkende. Dette gir både mestringsfølelse og en fin forståelse av treets unike egenskaper som materiale og redskap.

Vår plankehytte som dannet basen for standen og var bygget av langt over 1000 skolebarn på skoleskogdager tidligere i uken – var gjenstand for storinnrykk med mye lek og moro samtidig som det var kulisse for Skogselskapets budskap og aktiviteter. Vi arrangerte visning av plankehytta og fikk synliggjort at plankehyttebygging er en svært populær lavterskel friluftsaktivitet.

Gjennom dagen fikk vi også fint besøk av både Statsråden, Byrådslederen og andre sentrale politikere som alle fikk en innføring i skogens mangesidige betydning og viktigheten av at både barn og voksne får en bedre forståelse av dette. Spesielt i en tid hvor skogen og trærne gir helt nødvendige bidrag i klimakampen, og hvor skogen og naturen er vår største arena for helse, rekreasjon og friluftsliv.

Friluftslivets dag på Sognsvann arrangeres av paraplyorganisasjonen Norsk Friluftsliv, og dens 17 medlemsorganisasjoner: 4H Norge, Den Norske Turistforening, Forbundet KYSTEN, KFUK-KFUM-speiderne, KRIK, Norges Jeger- og Fiskerforbund, Norges Klatreforbund, Norges Padleforbund, Norges Røde Kors, Norsk Kennel Klub, Norges Turmarsjforbund, Norges Speiderforbund, Syklistenes Landsforening, Skiforeningen, Norsk Orientering, Norges Seilforbund og Det norske Skogselskap. I tillegg var flere andre samarbeidsorganisasjoner representert.

 

<- Tilbake

Andre nyheter fra Skogselskapet