Verdens kuleste dag 2019

For syvende gang var det igjen duket for Verdens Kuleste Dag på Akershus Festning den 31. august! Og tradisjonen tro var været på vår side med sol og blå himmel.

Dette er en gratis aktivitetsdag for barn og unge – og for alle som føler seg som barn og unge. Arrangementet er i regi av Sparebankstiftelsen DNB og trekker opp mot hele 30.000 besøkende!

Sparebankstiftelsen DNB synes at barn og unge skal få lov til å oppleve morsomme ting uten at det skal koste masse penger. Derfor arrangerer de sammen med en lang rekke hjelpere – en megastor og gratis aktivitetsdag på Akershus festning, sånn at alle skal få prøve massevis av morsomme og engasjerende fritidsaktiviteter.

Hele 35 ulike organisasjoner, som alle har fått støtte av Sparebankstiftelsen DNB, tilbyr et vidt spekter av aktiviteter som kan passe for alle og en hver, enten man liker å drive med idrett eller å lage noe med hendene.

Det norske Skogselskap, med bidrag fra flere av fylkesskogselskapene og andre frivillige medhjelpere, var en av disse. Vår suksessaktivitet med bygging av ”Verdens kuleste plankehytte” var selvfølgelig hovedaktiviteten. Og dette slår som vanlig godt an hos publikum, de kommer og står sågar i kø for å få snekre. Men tiden i kø kan samtidig brukes til noe morsomt og nyttig. Vi tilbyr både køståere og andre å løse en egen skogbrannquiz – mens de ventet på å få tildelt hammer og spiker. Ved avlevering av utfylt svarskjema fikk barna utdelt rød caps fra Skogens Brannvoktere. Det ble mange røde luer å se på festningen utover dagen.

Videre hadde Skogselskapet eget spikkeverksted med emner, råd og bistand i utforming av figurer og redskaper som barna kunne ta med hjem etter utført kurs. En aktivitet som alltid fenger og da også alle aldersgrupper.

Sist men ikke minst hadde vi utdeling av Markavann som samtidig viser skogens betydning for drikkevannskvaliteten og ikke bare en luftrenser. Og Bioliteovnen da – som illustrere at råstoffet fra skogen også kan brukes til å produsere strøm. Skogen er mangesidig – og alle var enige om at det var en innholdsrik og kul dag!

<- Tilbake

Andre nyheter fra Skogselskapet