Høy aktivitet på Skogtunet under Dyrsku’n

Skogtunet på Dyrsku´n har ikke bare blitt en veletablert møteplass for skognæringen, men en grønn lunge med aktiviteter for nærmere  90.000 store og små besøkende hvert år.

Skognæringen i Buskerud, Agder og Telemark, Skogselskapet, Fylkesmannen, Velg Skog, utdanningsinstitusjoner med flere sørget for underholdning, konkurranser, informasjon og smaksprøver.

Spikkeringen med plass til ti  spikkere samtidig var fylt opp nesten hele tiden. Kø-ventingen ble av mange brukt til å ta Skogens Brannvokter-quizen. Tilsammen ble det vervet flere hundre og kvalifiserte skogbrannvoktere under Dyrsku’n.

På Skogtunet ble publikum møtt av Norgesplanter med brett med skogplanter og informasjon om planting.  Nytt av året var et monter hvor publikum kunne lete etter  gransnutebiller. Videre ble det arrangert navnekonkurranse som ble vunnet av Oddbjørn Håstøl som foreslo at
det nye Skogselskapet for tidligere Telemark og Buskerud bør hete: «Skogselskapet Østafjells».

Som fast tradisjon ble det mange samtaler rundt bålpannen hvor det selvfølgelig ble servert bålkaffe.

I tillegg sto AT Skog for utdeling av smaksprøver av av «is fra flis». Isen var for anledningen produsert av Leiv og Solrun Bjørge i Seljord der råvaren kommer fra egne telemarkskyr. Til smaksprøvene har Bjørge tilsatt vanilje produsert av norsk gran.

Som eneste produsent i verden, produserer Borregaard i Sarpsborg vanillin fra tømmer – et svært bærekraftig alternativ til den oljebaserte vaniljearomaen.

Skognæringens informasjonskampanje «Tenk Tre» var på plass og mange av samtalene dreide seg om grønn bærekraft og overgangen fra fossilt råstoff til fornybart.

Den store familiedagen på Dyrsku’n siste dag ble det servert grillet reinsdyr til publikum.  2 hele dyr ble partert og servert av selveste Vendela, Petter og villmarkskokken Jæger Hansen.

<- Tilbake

Andre nyheter fra Skogselskapet