Julestemning og kunnskapspåfyll på Folkemuseet 

Det har blitt en tradisjon nå, at Skogselskapet er aktivt til stede under julemarkedet på Norsk Folkemuseum på Bygdøy i Oslo. Julemarkedet pågår de to første helgene i advent og er et ”must” for mange for å få et snev av julestemning i kroppen.

Tekst og foto: Tore Molteberg

Skogselskapet er på plass med sin store lavvo der barn kan lære å spikke. Inne i lavvoen er det godt og lunt med fyr i ovnen, noe mange setter pris på en sur og våt desemberdag. For ytterligere å øke folks tilfredshet serverer vi rykende varm kaffe og solbærtoddy fra bålpannene.
Mens barna er opptatt med å spikke, benytter vi anledningen til å snakke med foreldrene. Mange har spørsmål om hvordan vi forvalter skogen i Norge og vi forklarer etter beste evne. Det er særlig interessant å merke seg hvor mange som har glemt fotosyntesen og som ikke aner hvor varmen som frigjøres når vi brenner trevirke egentlig kommer fra. Men vi forklarer og folk går smilende videre med sine oppfriskede kunnskaper.


PÅ MUSEUM: Her foregår dansen rundt juletreet på museum, men også på juletrefester og i en del norske hjem holdes denne tradisjonen fortsatt i live.


KAFFERAST: Man kan bli sliten i bena etter å traske rundt på julemarked i timevis. Da passer det godt med en liten rast hos Skogselskapet.

<- Tilbake

Andre nyheter fra Skogselskapet