Forskning i friluft 2018: Friluftsliv gjennom 150 år 

5.-6. desember var det duket for Konferansen ”Forskning i friluft” på Tønsberg Quality Hotel. Norsk Friluftsliv har arrangert fem tilsvarende konferanser tidligere, første gang i 1998.

Tekst: Tore Molteberg

Årets konferanse ble gjennomført samarbeid med Den Norske Turistforening, Vestfold fylkeskommune og Forum for natur og friluftsliv i Vestfold. Deltakelsen var god med nesten 300 deltakere.

Lasse Heimdal, generalsekretær i Norsk Friluftsliv ønsket velkommen til konferansen sammen med styreleder Erling Lae, før fylkesordfører Rune Hogsnes ønsket velkommen til Vestfold. Etter et musikalt innslag ved Einar Flaa, var det statssekretær Sveinung Rotevatn fra Klima- og miljødepartementet sin tur til å holde åpningsforedraget.

Konferansen ble gjennomført delvis i plenum, delvis i to parallelle sesjoner og dels i 4 parallelle sesjoner. Totalt var det ca 40 foredrag å velge mellom, og det var kurant å veksle mellom saler for å få med seg de ønskede foredragene.

Utenom fagforedragene ble det før middag gitt en orientering om vikingskipene som er bygget på kaia utenfor hotellet. Disse var nå trukket på land for sesongen, og vi fikk gå om bord i Saga Oseberg for å studere detaljer i konstruksjonen.

Før middag var det et inspirerende foredrag ved Tor Nicolaysen, som blant annet tok for seg Henrik Ibsens og Aasmund Olavsson Vinjes «oppdagelsesreiser» i Norge. Vel verdt å lytte til.


KONFERANSEÅPNING: Lasse Heimdal (tv) og Erling Lae.

<- Tilbake

Andre nyheter fra Skogselskapet