Lærte seg å bli gode skogeiere

Lørdag morgen sneglet flere biler seg oppover den svingete og bratte veien til Hagalid. I motsetning til de fleste som tar turen opp den svingete og bratte veien til Hagalid, skulle ikke disse folkene ut på Skomakarnibbå, de var nemlig der for å lære om skog!

Planting av skog, pleie av skogen og hvordan benytte seg av økonomiske ordninger i skogbruket stod på programmet denne dagen, hvorav mye foregikk ute. Innimellom planting, klipping, og stell av skog ble det også tid til en drøs med den kommunale skogbrukssjefen om økonomiske ordninger, og servering av elgsuppe og kake på Galleri Hagalid.

Skogselskapet og Vinterlandbruksskulen i Ryfylke gikk sammen om å arrangere skogdagen med tema planting og stell. Skogdagen er den første av flere slike arrangement som settes opp for skogeiere og andre interesserte. –Målet med disse skogdagene er å få opp aktiviteten i skogbruket i fylket. Sier Gerd Inger Aarnes fra Skogselskapet. – Det er et stort verdiskapingspotensial i skogbruket, men mange skogeiere går glipp av verdier på grunn av at de rett og slett ikke er klar over hva de kan gjøre i skogen sin. Dette er bakgrunnen for arrangementet på lørdag og flere liknende arrangement.

<- Tilbake

Andre nyheter fra Rogaland