Markerte FNs skogdag i Sørmarka

– Folk er opptatt av skogen, det er tydelig, sier Stein Bomo og Lars Slåttå som sammen med daglig leder i Skogselskapet i Rogaland, Kjell Terje Skrunes, markerte FNs internasjonale skogdag med informasjonsstand i Sørmarka i Stavanger søndag 21. mars.

På standen fikk folk overrakt en folder med fakta om skogens grunnleggende betydning for alt liv på jorda. De fikk også anledning til å delta på en nettbasert skog-quiz som de enten besvarte på mobilen der og da – eller tok med seg hjem. Responsen og entusiasmen var stor, Skogselskapet fikk mange godord fra de mange som stanset og slo av en drøs.

– Det er viktig å synliggjøre for folk hvor avhengige vi alle er av skogen, lokalt og globalt. Dette arrangementet er et bidrag til dette. Og med den responsen vi fikk fra publikum er det åpenbart at vi skal gjøre enda mer av dette framover. Engasjementet og omtanken for skogen er stor blant folk. Det er inspirerende for vårt arbeid i Skogselskapet, sier Kjell Terje Skrunes.

En viktig del av motivasjonen bak tiltaket var også å rekruttere nye medlemmer som kan styrke arbeidet for skogen som både friluftsarena og grunnlag for en bærekraftig næring.

– Derfor er det kjekt at vi allerede har notert oss de første innmeldingene etter søndagen i Sørmarka, sier Skrunes.

Det siste året har enda flere fått oppleve hvor viktig skogen kan være for vår helse, både fysisk og mentalt. Mange har trengt et avbrekk fra hjemmekontor, hjemmeskole eller som et alternativ til stengte treningssentre.

I Norge har vi muligheten til å gå på tur i skogen som et resultat av skogbruk og allemannsretten. Det er ingen selvfølge.

Skogen gjør en fenomenal jobb ved å ta opp tonnevis av CO-som vi slipper ut i løpet av ett år, men det hjelper ikke å kun la skogen gjøre jobben alene. Vi er også nødt til å bidra.
Vi må fortsette å plante og stelle ny skog, slik at denne bærekraftige bruken av skog kan fortsette i generasjoner etter oss.

Skogen handler ikke bare om klimaet på jorda, men også klimaet innvendig, helse.
Skogselskapet vil i tider som nå understreke enda mer enn før hvor mye skog og helse går hånd i hånd.

Det kan helt sikkert de mange som la søndagsturen til Sørmarka på FNs internasjonale skogdag skrive under på: Skogen gir rike sanseopplevelser, ro og rom for tanker og refleksjoner. Den er et friminutt i hektiske hverdager.

<- Tilbake

Andre nyheter fra Rogaland