Ny ansatt i Skogselskapet i Buskerud og Telemark

Vilde Sætre (26) er fra midten av januar 2024 nyansatt i Skogselskapet i Buskerud og Telemark, hvor hun skal jobbe som Skog- og informasjonskonsulent.

– Fortell oss litt om deg selv og om bakgrunnen din.
– Jeg er født og oppvokst i Haugesund og har alltid vært glad i natur og friluftsliv. Da jeg var ferdig med videregående skole dro jeg et år på folkehøyskole, hvor jeg fikk reist, lært mye nytt, prøvd nye aktiviteter og møtt mange fine folk. Etter det begynte jeg å studere på Norges miljø- og biovitenskapelige universitet (NMBU). Der tok jeg en bachelor i biologi, hvor jeg dro ett semester på utveksling til Canada, etterfulgt av en master i økologi. Jeg er nå ferdigutdannet økolog og har nylig startet i min første heltidsjobb som skog- og informasjonskonsulent her i Skogselskapet i Buskerud og Telemark, som jeg synes er veldig stas!

– Hva gjorde at du valgte å søke hos Skogselskapet i Buskerud og Telemark?
– Det var en god kombinasjon av interessen jeg har for skogen som økosystem, dens mangfold og ressurser, og muligheten til å jobbe med formidling og å være mye utendørs. I løpet av studiene ved NMBU tok jeg flere emner i både naturforvaltning og skogfag, som er temaer jeg synes er spennende. I masteroppgaven min skrev jeg om sammenhengen i aktivitet mellom flaggermus og insekter i skog, og så nærmere på hvordan skogens tetthet påvirker dette forholdet. Jeg fikk da vært mye ute på feltarbeid i skogen, som var veldig gøy. Nå gleder jeg meg til å bidra til å fremme kunnskap om skogen.

– Hva ser du fram til å ta fatt på i denne jobben?
– Formidling rettet mot barn og unge er noe jeg synes er givende og som jeg har litt erfaring med fra sommerjobben min som naturveileder. Jeg gleder meg til å få jobbe med formidling om skogens mangesidige betydning ute i skogen på blant annet skoleskogdager. Jeg har også alltid vært glad i å utfordre meg selv og å lære nye ting, og ser fram til å fortsette den faglige utviklingen min.

Vi gleder oss over å ha fått Vilde med på laget i Skogselskapet og ønsker henne varmt velkommen.

<- Tilbake

Andre nyheter fra Buskerud og Telemark