Populære skogkurs for 10. klassinger

I dag er kurset koblet til et valgfag ved skolene med egne godkjente læreplaner. Den praktiske delen foregår over 7 dager med ansvarlige instruktører fra Aktivt Skogbruk (SKOGKURS). Innholdet er da 1 dag med planting, 2 dager ungskogpleie, 1 dag vedlikehold av motorsag, 1 dag tørr-trening med motorsag og til slutt 2 dager hogst og kvisting. HMS blir selvsagt tillagt stor vekt. Det er rett og slett ingen tilfeldigheter når instruktørene veileder med «sikkerhet først».

Det er utrolig gøy å se hvordan elevene, gjennom kursingen, får mestringsfølelse ved sikker bruk av motorsag. De fleste er usikre i starten, men blir tryggere og tryggere med kontinuerlig tilbakemelding og oppmuntring. Proffe veiledere med god formidlingsevne overfor ungdommene, er alfa og omega i dette.

Nå lukter flere kommuner og skoler på muligheten for å etablere liknende tilbud til elever. Allerede høsten 2020 Rennebu ungdomsskole kunne tilby skogkurset til noen av sine elever. Dette takket være større lokalt engasjement blant skog-interessentene i bygda og meget positiv skoleledelse.

Finn praktiske oppgaver for hvordan din 10. trinn kan ha skogkurs, på treveven.no:
>> Praktisk skogbruk med miljøforståelse

<- Tilbake

Andre nyheter fra Trøndelag