Rundt 35 000 elever deltok på Kong(l)e for en dag!

Skogselskapet og Skogkurs inviterte alle skoler i hele landet til å delta på en dag fylt med muligheter for å lære mer om skogen – i skogen – på en morsom måte.
Deltagelsen var så stor at det overgår antall barn som går i 17. mai-tog forbi slottet i Oslo!

Fra finalesendingen. Anna Lena Albertsen fra Skogkurs og Karl Henrik Berke fra Skogselskapet trekker heldige vinnere som får premier levert av Brusletto og Høyt & Lavt.

Skoleopplegget forløp seg slik: elevene startet skoledagen med å se en lærerik og kortfattet film i klasserommet og fikk deretter utfolde seg med oppgavene i skolegården og nærskogen. Arbeidet måtte elevene dokumentere og sende inn klassevis på slutten av skoledagen. Bidragene strømmet inn som en gedigen kreativ og fargeglad flodbølge av innsats av barn fra sør til nord og øst til vest.

En av besvarelsene viser god beregning gjort ved elevene på Mykle skole i Rogaland.
Skolebygget deres var 448 3. klassingers armlengde «stor».

– Det er overveldende å se bidragene og tilbakemeldingene som tikker inn, sier en stolt og rørt prosjektleder Kjersti Aurora Kolstad fra Skogselskapet.

Muligheten med direkte strømming av film til skolene gir oss en enorm rekkevidde på kort tid, når vi da i tillegg kan kombinere dette med oppgaver som skal løses med og i skogen, gir det fantastiske muligheter til å dele kunnskap med alle de barna som er med. Det gleder oss stort når responsen er så formidabel og vårt arbeid blir tatt imot med åpne armer. Tilbakemeldingene vi har fått er overveldende, men vi vet allerede nå hva vi kan gjøre enda bedre til neste år.

«Tusen takk for godt og inspirerende skoleopplegg.»
Hilsen alle oss i 3C på Neskollen skole.

«Me hadde ein fantastisk kjekk dag, sjølv om veret var veldig rufse. Engasjerte elevar 😊»
 Mvh. Anne Helene, Fitjar

«Vi har hatt en super, sosial og kreativ dag der elever og lærere har kost seg sammen (i ´duskeregnet´) 😊»
Mvh Trond, Vindingstad skole

«Hei. Her kommer bidraget fra Alta i nord. Vi har hatt en fantastisk dag i naturen, 38 elever i full sving og i godt samarbeid på grupper med 9-10 elever. Dette er bilde av regnbueparken. Elevene har hatt avstemming på hvilket bidrag vi skulle sende inn. Dette var gøy, takk for en flott oppfordring.»
Med vennlig hilsen Tone-Mette Indbjør – Alta

Se finalesendingen og få et glimt av hva elever over hele landet gjorde her.

Tips en lærer om flere ressurser og oppgaver i Lære med skogen, eller få en skoleskogdag med Skogselskapet.

Vi takker Skogkurs for raust og godt samarbeid om dette store prosjektet, hver for oss er vi gode – sammen er vi helt Kong(l)e!

Arrangementet mottar støtte fra Sparebankstiftelsen DNB.

3. plass: Sand skole i Troms og Finnmark

2. plass: Austrheim skole, Rogaland

Vinner: Egge skole, Viken

<- Tilbake

Andre nyheter fra Skogselskapet