Skogdag i Pasvik

Den 18.august ble det i et utrolig fint høstvær arrangert skogdag på Svanhovd miljøsenter i Pasvik. Skogdagen ble arrangert som en stand under markdagen arrangert av Pasvik bonde- og småbrukarlag.   

Det møtte over 1500 personer til markdagen og de aller fleste tok turen innom skogselskapets stand. For både voksne og barn hadde vi tilbud om å bygge tårn som var laget av oppkappede kubber av bjørk med lik høyde. Enkelte av tårnene ble ganske høy og det var av og til et «under» at de ikke veltet tidligere.

Plankehyttebygging er som vanlig en «safe» aktivitet. Dette opptar barn (og voksne) og viser at dette med å skape noe med enkle byggematerialer  er svært så tiltalende. Byggverket ble reist uten bruk av plaster, kun mamma eller pappa sin blåsekunst sparte noen sviende fingre slik at barnet var raskt i gang med videre bygging av lekehytta.

Vi hadde to tippekonkurranser, begge med premiering

Den ene besto av å tippe vekta på en kubbe, noe som ikke er helt enkelt. En 10 åring stakk av med seieren.

Det andre var å tippe verdien av et tre. Rotstokken og toppstokken var skjært opp i trelast, mens toppen var kappet og kløyvd til en stor sekk ved – hvor mye er trelasten og veden verdt. Her var differansen meget stor, alt fra kr 800 – kr 2500. Ene godt voksen kvinne stakk av med seieren her.

For øvrig var det tilbydere av både ost, pølser, ulike kjøttbrodukter, bær, grønnsaker, og husflid som dreide skåler og hjemmestrikkede sokker og gensere på markdagen

<- Tilbake

Andre nyheter fra Finnmark