Skogens Konge på grillen!

Onsdag 13. mars fikk vi besøk av 103 Statskog-ansatte på planteskolen på Kvatninga i anledning deres samling i Namsos. Planen vår var å gjøre litt ekstra ut av besøket!

Langsom prosess

13 timer før servering ble den 130 kilo tunge fjor-oksen lagt på varm grill og tålmodighetsarbeidet kunne starte med snuing og pensling hvert 20.miunutt. Elgen var felt under opplæringsjakt hos Statskog på et av deres egne jaktfelt og deretter lagt på frys. En liten uke før servering ble den hengt opp til opptining på Kvatninga.

Den største utfordringen denne grillnatta var at værmeldingen meldte 10m/s med snø, og på Nordlanskysten mente meterlogene at det kunne blåse opp til orkan styrke. Vi måtte derfor ta alle forbehold og sørge for at levegger og tak var godt bardunert. En stor takk til ansatte i Skogplanter Midt-Norge som bistod oss i arbeidet.

Suksess

Denne 130 kilos elgen er det største slaktet vi har grillet. Det i seg selv krevde litt ekstra forarbeid med tanke på planlegging, innkjøp av marinade og grillkull. Til sammen brukte vi ca. 140 kg. kull og 20 liter marinade med masse krydder og godsaker. I tillegg hadde vi også ansvaret for tilbehør og drikke til gjestene. Vi valgte å servere hjemmelaget potetsalat, focacciabrød og tyttebærrømme.

De vel 100 Statskog ansatte fikk servert en særdeles god lunsj, og elgkjøttet ble helt perfekt. En stor opplevelse for mange. Skogselskapet i Trøndelag fikk direktesendt elggrillinga på Facebook-siden til Namdalsavisa, en nett-sak og en helside i papirutgaven dagen etter. Vi er strålende fornøyd!

<- Tilbake

Andre nyheter fra Trøndelag