Skogselskapet i Rogaland linselus i tysk TV dokumentar

Et filmteam fra det Tyske TV selskapet Arte har vært og filmet flere steder i Norge for å lage en dokumentar om skogbruket. Et av stedene de var innom var Skogselskapet sin skogeiendom i Bjerkreim hvor det skal plantes klimaskog.

I over to uker har et tysk filmteam bestående av en journalist, kameramann og lydmann reist rundt i Norge og samlet inn stoff om norsk skogbruk. Et av temaene de tar opp er klimaskog og i den forbindelse dukket teamet opp i Rogaland for å filme litt rundt klimaskogpiloten til Fylkesmannen. Skogselskapet i Rogaland stilte vilig opp for å la teamet filme på eiendommen sin i Bjerkreim som det skal komme klimaskog på.

Daglig leder Erik Faye-Schjøll snakket varmt om klimaskogprosjektet og viste stort engasjement rundt klimasaken. I tillegg interjuet de Ingeborg Anker-Rasch som er leder klimaskogpiloten i Rogaland og filmet planlegging av planting der de involverte gikk rundt med kart og pekte på forskjellige ting i terrenget under instruksen «act natural» fra kameramannen.

Utenom turen til Rogaland har teamet fulgt Merete Larsmon fra Kvinner i Skogbruket på jobb som fylkesskogmester og på styremøte med Kvinner i Skogbruket. Journalist Friederike Schumblom ville lage en dokumentar som ikke viste fram turisttemaene som er typisk for et slikt program, men heller noe fra næringslivet og ble straks fascinert da hun hørte om skogbrukets rolle i det grønne skiftet.

Resultatet ventes om cirka et år og Skogselskapet i Rogaland venter i spenning i mellomtiden.

<- Tilbake

Andre nyheter fra Rogaland