Skoleskogdag i Sandnessjøen

Fredag den 1. juni arrangerte Helgeland Skogselskap sammen med Alstahaug kommune skoleskogdag med 6. klasse fra Bjarnetjønna skole.

Til tross for at vi ikke var like heldige med været slik som de har hatt sørover i landet fikk vi en flott og innholdsrik dag, Og barna fikk utfordret seg på litt forskjellige øvelser.

Dagen ble holdt på en hogstflate og barna fikk se og oppleve moderne skogbruk på tett hold. De fikk prøvd seg på en natursti og spikking i tillegg til å få sette ut noen planter.

(Tommel opp for skogplanting!)

 

På starten av dagen fikk barna utrykke hva de synes om det noe skremmende synet en hogstflate kan være om man ikke har sett det før, de gav uttrykk for at det så dødt ut og at det var synd at trærne ble hugget ned. Da informerte vi om at det ikke var så dødt på flaten som de trodde, og at det om få år kom til å være fullt av vegetasjon der.

 

For undertegnede var det min første skogdag ute på en hogstflate og jeg fikk reflektert en del over det barna sa om at det var synd at trærne ble hugget ned, det måtte jeg jo nesten si meg enig med dem i, de er jo flotte å se på!

Men da fikk jeg fortelle om alle de fantastiske produktene vi kunne lage av nettopp disse tømmerstokkene, at de kunne bli til hus og papir, klær og til og med vaniljesmaken i marshmallows (dette var spesielt spennende for barna, kanskje fordi de fikk med seg nettopp marshmallows til å spise). Og det virket som om vi fikk forståelse for at dette var en fin produksjon, i alle fall når det blir plantet etterpå og det kommer opp nye granplanter som i løpet av sitt liv også skal få lov til å bli disse utrolige produktene.

(Skog kan brukes til alt, disse skivene skulle bli til et bord fikk vi beskjed om)

<- Tilbake

Andre nyheter fra Helgeland