Storfint besøk på åpning av gapahuk på Konnerud (Drammen)

I dag har vi åpnet vår nyeste stolthet, en flott og stor gapahuk på Konnerud. Nærmere bestemt ved gråstein som ligger inntil Konneruds flotte sti og skiløype nett.

Etter at styreleder i Skogselskapet i Vestfold, Per Asbjørn Andvik, ønsket barnehagebarn, skolebarn og inviterte gjester, ga han ordet videre til dagens hedersgjest:

Det var varaordfører i Drammen kommune, Yousuf Gilani, som stod for den offisielle åpningen. Han påpekte i sin åpningstale at han håpet på at mange mennesker ville benytte denne i årene fremover og at den var bygd såpass stor at man hadde plass til en hel skoleklasse under samme tak. Den tanken har vi naturligvis tenkt på, vi ønsker jo å bruke denne til å gjennomføre skoleskogdager for barneskoler i årene fremover også.  Da er det fint å kunne søke ly for vær og vind når nistepakker skal spises eller «skogundervisning» skal gis. Da skal vi når været tillater det fyre opp bål og ha det skikkelig trivelig under det solide taket. Da skal vi sammen med elevene skape gode minner i skogen å huske tilbake på.

 

 

Høstværet stod i stil med stemningen på dagens åpning, sol fra skyfri himmel kastet glans over gapahuken og de flotte fargene i skogen på denne årstiden. Det summet av trivelig prat og barnelatter fra start til slutt.Stort bedre enn det kan vi ikke få det i skogen.

Se hvordan varaordføreren og noen heldige barne hogger seg gjennom «åpningssnorkvisten»:

Filmsnutt: Hogg – 1     &    Hogg – 2

Gapahuken er bygd sammen av Skogselskapet i Vestfold og Buskerud, Drammen kommune og Sparebankstiftelsen DNB som har bidratt med midler til realiseringen. Gapahuken ligger nært til bebyggelse og vil kunne tjene som et fint turmål for mange familier, barnehager og skoler.

 

Som seg hør og bør ble det naturligvis ordentlig og tradisjonell «gapahukbespisning»: grillpølser, skaukaffe og skikkelig skogsmarsipankake! Til stor glede og fornøyelse til alle gjestene.

Med en så flott åpningsdag med over 150 gjester fra de allerminste til godt voksne, hyggelige gratulasjoner og trivelige tilbakemeldinger fra mennesker som bor i nærheten så gleder vi oss til fortsettelsen i og med denne flotte gapahuken. Vi håper også at DU tar deg turen ut hit og kan nyte fine dager i skogen.

Parallelt med åpning ble det arrangert en skoleskogdag av Skogselskapet for 6. klasse fra Hallermoen barneskole på Konnerud, elevene fikk et godt innblikk i temaer som skogbruk, jakt og fangst, spikking og allemannsretten. Elevene gikk en postløype i skogen som hadde trivelige personer fra Dnt Drammen og omegn, NJFF Buskerud og Kongsberg vgs avd, Saggrenda som mannskaper.

De fikk seg naturligvis en skoleskogdag utenom det vanlige, men vi tipper de syntes det var helt greit.

 

 

Les gjerne mere på Drammens kommunesider her: Drammen Kommune

 

 

 

 

<- Tilbake

Andre nyheter fra Buskerud og Telemark