Velkommen til 51. EFNS 2019 som arrangeres i Arberland, Tyskland  10. -16. februar

I 2019 arrangeres 51.EFNS i Bayern. Skirennene arrangeres i Hohenzollern Skistadion og arrangørene har laget et veldig godt program for uken 10. – 16. februar.  Vi håper du vil være med på dette og få gjerne med deg familie, venner og kjente. Dette er blir gøy!

Per 17. desember 2018 er det 26 påmeldte fra Norge. Det norske laget skal bo på Hotel Hofbräuhaus som vi deler med det svenske laget. Påmeldingsfrist for deltakelse skirenn og ekskursjoner er 31.12.18. Meld deg på her

EFNS står for European Foresters competition in Nordic Skiing. Fritt oversatt til norsk: Skogs-EM i skiskyting.

En uke i midten av hver vinter samles nesten 1 000 skog- og skisportinteresserte fra over 20 land i Europa for konkurranser, faglige oppdateringer og sosialt samvær. Deltakerne er alt fra nybegynnere til ambisiøse semi-profesjonelle. I 2018 var det 50-årsjubileum for EFNS og arrangementet ble arrangert i Anterselva, Südtirol med over 1 200 deltakere. Fra Norge stilte 54 deltakere. 2019 skal 51. EFNS arrangeres i Arberland i Bayern, Týskland.

Det arrangeres to individuelle skirenn, klassisk (10 km) og fristil(10 km) samt en stafett. I de individuelle rennene er det også skyting med lånt gevær og anlegg.  For mange er disse rennene første møte med skiskyting og det gis mulighet for opplæring og trening. I tilknytning til skirennene arrangeres det skogfaglige ekskursjoner og foredrag .

Kombinasjonen av det faglige programmet og skirennene danner en ypperlig ramme for å lage nettverk og få nye venner samt å dele kunnskap – både skogfaglig og skiteknisk.

Arrangementene er  preget av godt humør, sunne ambisjoner og pleie av vennskap på tvers av alle politiske, geografiske og språklige grenser. De fleste som har deltatt i EFNS Skogs-EM kommer tilbake året etter.

Fra Norge reiser årlig en stor gruppe kvinner og menn mellom 16 og 80 år. EFNS Norge arrangerer fellesreise og ønsker nye deltakere velkommen. Les mer på www.efns.no eller EFNS Norge på Facebook.

<- Tilbake

Andre nyheter fra Skogselskapet